Annonce
AGF

Grønbæk Erlykke banker forsigtigt på døren til førsteholdet

18-årige Albert Grønbæk Erlykke (50) håber at få Superligadebut i foråret. Foto: Ole Nielsen.
En 18-årig viser mælketænder på AGFs midtbane. Det er kun op til ham selv, om han skal have spilletid i foråret, siger David Nielsen.
Annonce

FODBOLD: Albert Grønbæk Erlykke.

Det er givetvis ikke et navn, som alle AGF-fans vil kunne sætte et ansigt på, men det ændrer sig måske inden for det næste års tid.

AGF tabte tirsdag 0-2 til AaB i en træningskamp på Fredensvang. Hverken kampen eller præstationen generelt var der meget ved, men midtbanespilleren med nummer 50 på ryggen gjorde sig bemærket. Han fik 45 minutter med A-holdet i kampen og satte et fint aftryk med sin gode boldkontrol og løbevillighed.

Den 18-årige går på 3g på HHX i Vejlby og er formelt stadig en del af U19-holdet i AGF. Først efter sommerferien træder han officielt ind i førsteholdstruppen på fuld tid.

Men talentet er altså så stort at han allerede nu får lov til at lege med.

Han kom til AGF som 14-årig fra VRI og forlængede tidligere på måneden sin kontrakt, så han efter sommerferien skifter lommepengene ud med en voksenløn.

Men allerede nu træner han med Superligatruppen et par gange om ugen så meget skolen tillader.

- Indtil videre er det gået godt med at tage et skridt op. Jeg bliver egentlig bare mere sulten af at få spilletid med førsteholdet og har en følelse af, at jeg godt kan være med, siger Albert Grønbæk Erlykke.

Mens Mustafa Amini, Bror Blume og Nicolai Poulsen har sat sig tungt på spilletiden på AGFs centrale midtbane, er den 18-årige i første omgang i kamp med spillere som Benjamin Hvidt og Zach Duncan om at stå først i køen til at afløse profilerne.

Hvor langt synes du selv, du er fra spillere som Hvidt og Duncan i niveau?

- Jeg føler, at jeg udvikler mig meget for tiden. Det går hurtigt, og jeg føler ikke, jeg er langt fra dem. Og hvis jeg bliver ved med at træne godt er jeg sikker på, at David nok skal få øje på mig.

- Jeg går efter at få al den spilletid, som jeg kan få.

Albert Grønbæk Erlykke

  • Født: 23. maj 2001
  • Position: Midtbane
  • Kontrakt: Til sommeren 2024 med AGF
  • Landskampe for Danmark: To U18 og én U19
  • I april 2019 blev han tildelt Martin Jørgensens Talentpris, som AGF uddeler til en ungdomsspiller, en træner eller et hold, som er en god ambassadør for deres talentudvikling
Annonce

God presspiller

Og Albert Grønbæk Erlykke er sådan set i den heldige situation, at han kan få al den spilletid, han vil have - han skal bare bevise, han er god nok.

- Han er en kvik og god spiller, der kommer godt rundt på banen og får vundet nogle bolde. Han er en god presspiller, der bider hårdt, og så har han et godt spark og en god forståelse af spillet.

- Det var fint at se ham i dag og få noget ned på video, som vi kan arbejde videre med, siger AGFs cheftræner David Nielsen.

Hvor tæt er han på spilletid i foråret?

- Det afgør hans præstationer alene. Der er ikke noget, der forhindrer ham i at få spilletid.

- Hver gang vi ser spillerne i træning eller kamp laver vi en evaluering af, hvem der ser bedst ud. Der er ingen, der er foretrukket frem for andre. Det handler bare om hvem der kommer frem til Randers-kampen i bedst mulig forfatning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Sommerjazzen er i fuld sving

AGF

Ingen Benjamin længere: Hvidt har taget store skridt i AGF

Annonce