Annonce
AGF

Grønbæk Erlykke banker forsigtigt på døren til førsteholdet

18-årige Albert Grønbæk Erlykke (50) håber at få Superligadebut i foråret. Foto: Ole Nielsen.
En 18-årig viser mælketænder på AGFs midtbane. Det er kun op til ham selv, om han skal have spilletid i foråret, siger David Nielsen.

FODBOLD: Albert Grønbæk Erlykke.

Det er givetvis ikke et navn, som alle AGF-fans vil kunne sætte et ansigt på, men det ændrer sig måske inden for det næste års tid.

AGF tabte tirsdag 0-2 til AaB i en træningskamp på Fredensvang. Hverken kampen eller præstationen generelt var der meget ved, men midtbanespilleren med nummer 50 på ryggen gjorde sig bemærket. Han fik 45 minutter med A-holdet i kampen og satte et fint aftryk med sin gode boldkontrol og løbevillighed.

Den 18-årige går på 3g på HHX i Vejlby og er formelt stadig en del af U19-holdet i AGF. Først efter sommerferien træder han officielt ind i førsteholdstruppen på fuld tid.

Men talentet er altså så stort at han allerede nu får lov til at lege med.

Han kom til AGF som 14-årig fra VRI og forlængede tidligere på måneden sin kontrakt, så han efter sommerferien skifter lommepengene ud med en voksenløn.

Men allerede nu træner han med Superligatruppen et par gange om ugen så meget skolen tillader.

- Indtil videre er det gået godt med at tage et skridt op. Jeg bliver egentlig bare mere sulten af at få spilletid med førsteholdet og har en følelse af, at jeg godt kan være med, siger Albert Grønbæk Erlykke.

Mens Mustafa Amini, Bror Blume og Nicolai Poulsen har sat sig tungt på spilletiden på AGFs centrale midtbane, er den 18-årige i første omgang i kamp med spillere som Benjamin Hvidt og Zach Duncan om at stå først i køen til at afløse profilerne.

Hvor langt synes du selv, du er fra spillere som Hvidt og Duncan i niveau?

- Jeg føler, at jeg udvikler mig meget for tiden. Det går hurtigt, og jeg føler ikke, jeg er langt fra dem. Og hvis jeg bliver ved med at træne godt er jeg sikker på, at David nok skal få øje på mig.

- Jeg går efter at få al den spilletid, som jeg kan få.

Annonce

Albert Grønbæk Erlykke

  • Født: 23. maj 2001
  • Position: Midtbane
  • Kontrakt: Til sommeren 2024 med AGF
  • Landskampe for Danmark: To U18 og én U19
  • I april 2019 blev han tildelt Martin Jørgensens Talentpris, som AGF uddeler til en ungdomsspiller, en træner eller et hold, som er en god ambassadør for deres talentudvikling

God presspiller

Og Albert Grønbæk Erlykke er sådan set i den heldige situation, at han kan få al den spilletid, han vil have - han skal bare bevise, han er god nok.

- Han er en kvik og god spiller, der kommer godt rundt på banen og får vundet nogle bolde. Han er en god presspiller, der bider hårdt, og så har han et godt spark og en god forståelse af spillet.

- Det var fint at se ham i dag og få noget ned på video, som vi kan arbejde videre med, siger AGFs cheftræner David Nielsen.

Hvor tæt er han på spilletid i foråret?

- Det afgør hans præstationer alene. Der er ikke noget, der forhindrer ham i at få spilletid.

- Hver gang vi ser spillerne i træning eller kamp laver vi en evaluering af, hvem der ser bedst ud. Der er ingen, der er foretrukket frem for andre. Det handler bare om hvem der kommer frem til Randers-kampen i bedst mulig forfatning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Cirkushest på slap line

Læserbrev

Læserbrev: Regnvejr - det er alvorligt, det her

Ikke, at AGF ikke kan spille fodbold. Ikke, at kommunen er så forhippet på, at alle skal bo i midtbyen, at man nu pønser på at bebygge ganske små åndehuller lige bag Salling ved Telefonsmøgen. Nej – den menneskeskabte globale opvarmning ser nu ud til at true os. Hvis ikke de enorme regnmængder hører op, så bliver vores flade land én stor mudderpøl, hvor det ikke er til at eksistere. Jeg troede ellers på, at det først ville ramme Maldiverne, der bliver oversvømmet af havet, og dernæst landene nedenfor Himalaya, der vil komme til at mangle vand, når gletcherne er smeltet ned og Ganges, Mekong med andre floder er tørret ud. Høje temperaturer og varme giver nedbør, og det ene lavtryk efter det andet er væltet ind over os ude fra Atlanterhavet og Nordsøen (Vesterhavet) i en sådan grad, at vi kun iført gummistøvler kan bevæge os udenfor befæstede arealer. Holstebro, Horsens, Vejle og Kolding er oversvømmet, og hundredvis af villa-, sommerhus- og kolonihaver står under vand. I Århus Stiftstidendes tillæg Danmark sås torsdag 20. februar på bagsiden et luftfoto af et oversvømmet kolonihaveområde i Kolding. Hvorfor ikke bringe et sådant billede på forsiden i respekt for alvoren i det her? I en leder samme dag opfordrer Hans Petersen til at lade en rendegraver køre ind på en mark og afhjælpe en villa-nabogrund, der er truet af oversvømmelse fra marken. Ja – men hov, kan den rendegraver i det hele taget køre på marken? Og kan landmanden køre på marken? Hvad med vintersæden, den er vel regnet og rådnet væk? Det vil give enorme tab på valutabalancen, hvis ikke vores ellers udskældte landbrug kan komme i marken. Vi må virkelig krydse fingre for, at forårs- og sommersolen vil komme til at skinne i rigt mål, så der kommer gang i fordampningen, gerne samtidig med noget blæsevejr, ellers giver det blot yderligere nedbør. På en måde har vi (den ældre generation) fortjent det. Det er selvforskyldt og ville jo være ganske uretfærdigt, hvis det kun rammer vores børn og børnebørn. Vi har i den grad bygget op til den globale opvarmning med et liv i luksus og overflod. Nu kommer regningen så. For klimaet dette efterår og vinter er så ekstremt, ligesom sommeren 2018, at begge dele må skyldes den menneskeskabte globale opvarmning. Naturen er og bliver den stærkeste, trods al vores viden og teknologi. Piller vi ved den, viser den tænder.

Aarhus For abonnenter

Socialområdet i Aarhus skal spare 45 millioner kroner: Men politikerne er slet ikke færdige

Aarhus For abonnenter

Ældrerådmand vil ikke af med penge til socialområdet: - Det er da dybt uretfærdigt

Annonce