Annonce
Erhverv

Grønt boom: Østjysk virksomhed hitter i Asien

Kampstrup i Stilling annoncerede i marts, at virksomheden ville ansætte 200 nye medarbejdere. Efter en række år med medvind indenfor den grønne branche tæller Kampstrup flere end 1000 ansatte. PR foto
Kamstrup i Stilling tordner frem med grønne løsninger. Nu skal der åbnes nyt kontor i Asien til markeder som Japan, Kina, Indien og Australien.

STILLING/SKANDERBORG: Teknologivirksomheden Kamstrup, der blandt andet laver fjernaflæste varmemålere, fortsætter den globale udvikling af forretningen med et nyt regionalt hovedkvarter i Asien.

Når 80.000 indere kan spare fire millioner liter vand om dagen med vandmålere fra østjyske Kamstrup, så giver det genlyd i andre verdensdele.

Kamstrup i Stilling - mellem Aarhus og Skanderborg - har udvidet sit hovedsæde, og det har været nødvendigt. Virksomhedens grønne løsninger er hit, når der skal spares på vandet og miljøet. Kamstrup har i år ansat 200 nye medarbejdere, og har rundet 1.000 ansatte.

Kamstrup har som led i en ambitiøs vækststrategi udvidet sin internationale forretning med flere nye salgskontorer inden for de seneste 12 måneder. Canada, Italien og Irland er tre af de nye markeder, som Kamstrup vil satse mere på ved at være til stede i landene med lokale medarbejdere. Nu vil Kamstrup også styrke sin forretning i Asien med et regionalt kontor i Kuala Lumpur i Malaysia.

- Vi har været lokalt tilstede i Kina og Indien igennem en længere årrække og oplevet en stigende efterspørgsel på intelligente løsninger, der kan afhjælpe deres udfordringer på energi- og vandområdet. Vi ser et kæmpe potentiale i Asien og de omkringliggende lande, og for at få et indgående kendskab til markederne, bliver vi nødt til at være tættere på, siger Kim Lehmann, administrerende direktør i Kamstrup.

- Vi vil være tæt på vores kunder, så vi kan levere den bedste løsning til netop deres behov. Derfor vil vores kolleger i Malaysia i første omgang undersøge og analysere markederne, tilpasse vores produkt-setup og etablere og styrke kanalpartnere i relevante lande i Asien. Derudover vil de naturligvis betjene vores eksisterende kunder og sikre et tættere samarbejde med de partnere, vi allerede samarbejder med på de lokale markeder.

Annonce

Fakta

Kamstrup er blandt verdens førende leverandører af løsninger til måling og styring af energi- og vandforbrug

Virksomheden laver løsninger anvendes på verdensplan af forsyningsselskaber og ejendomsadministratorer og sørger for pålidelig og omkostningseffektiv måling

Ved at forudse kundernes udfordringer, kan de drive en bedre forretning og inspirere til mere intelligente og ansvarlige løsninger til de samfund, som de forsyner

Kamstrups løsninger omfatter forbrugsmålere, fjernaflæsningssystemer, hosting og service, analyse og smart grid-applikationer. Alle produkter produceres med de højeste certificeringer inden for miljø og kvalitet

Erfaren mand i spidsen

Kamstrup har peget på en erfaren direktør til at stå i spidsen for forretningen i Asien. Nuværende direktør for varmeforretningen Knud Bonde får ansvaret for det nye regionale kontor og for at styrke Kamstrups position i lande som Japan, Kina, Indien og Australien. Knud Bonde har mere end 25 års erfaring i Kamstrup og har spillet en væsentlig rolle i opbygningen af den ekspertise, virksomheden har fået på vand- og varmeområdet.

- Det er en spændende opgave, der venter, og jeg ser frem til at få et bedre kendskab til de asiatiske lande og hjælpe dem med at optimere og effektivisere forsyningen af energi og vand. Vi ved, der er et potentiale, siger Knud Bonde. Knud Bonde.

- Senest har vi i Indien set resultater, hvor en by med 80.000 indbyggere sparer fire millioner liter vand om dagen efter de har installeret fjernaflæste målere og fået en 24-7 vandforsyning. Det betyder, at vandforbruget er reduceret med 33 procent, og det viser, at teknologien kan gøre en forskel i mange samfund.

På kontoret i Kuala Lumpur er der lige nu et regionalt team på seks ansatte.

Knud Bonde har mere end 25 års erfaring i Kamstrup og har spillet en væsentlig rolle i opbygningen af den ekspertise, virksomheden har fået på vand- og varmeområdet. PR Foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Kulturrådmanden svarer igen: P-kaos på fiskerihavnen er ikke mit bord

Annonce