Annonce
Aarhus

Grønt lys for 360 boliger ved Søren Frichs Vej

Så kan der snart blive byggestart på karréen her, efter at byrådet har godkendt lokalplanen for byggeriet ved Søren Frichs Vej.

Lokalplan for stor boligkarré på ældre erhvervsområde blev onsdag vedtaget i byrådet.

Annonce

AARHUS: Så er der givet grønt lys for byggeriet af en stor karré med omkring 360 lejligheder på en del af det ældre erhvervsområde ved Søren Frichs Vej og Vestre Ringgade og ned mod godsbaneområdet.

Byrådet godkendte på sit møde onsdag lokalplanen for området.

Og det skete nærmest med begejstring for nybyggeriet i op til syv etager.

Annonce

Et kanon-projekt

- Det bliver kanon, at vi får skabt et byområde her. Det vil passe rigtig godt ind i sammenhængen med planerne om et stort boligområde langs Søren Frichs Vej. Det er med glæde, vi godkender forslaget, sagde Ango Winther (S)

Noget usædvanligt var Venstres Gert Bjerregaard ikke bare enig med Socialdemokraten.

- Jeg er helt enig, sagde han.

Annonce

Æggepakkeriet i udvalg

Lidt længere inde mod byen kunne byrådet onsdag også have givet grønt lys for et blandet bolig- og erhvervsbyggeri omkring det gamle æggepakkeri på Carl Blochs Gade.

Her blev lokalplanen dog sendt til behandling i byrådets tekniske udvalg, der blandt andet skal se på, om et hus i 13 etager er lidt for højt til det sted. Huset er en del af en i øvrigt meget blandet plan for området.

Annonce

Internationalt snit

Selv om lokalplanen altså ikke blev vedtaget, var der alligevel mange roser til projektet.

- Det er et utrolig flot projekt, der fortjener nyt og gammelt. Det har internationalt snit, lød det for eksempel fra Steen Stavnsbo (K).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce