Annonce
Aarhus

Grønt lys: Lidl bygger hovedkvarter, moderne p-hus og koncept-butik ved Godsbanen

Byggeriet af det nye kontorhus vil efter planerne ligge på hjørnet af Carl Blochs Gade og Søren Frichs Vej. Visualisering: Link Arkitektur

Onsdag aften fik Lidl grønt lys til markant byggeri ved Godsbanen.

AARHUS: Planerne for et nyt hovedkontor til den tyske discount-gigant, Lidl, i hjertet af den kreative bydel Aarhus K ved Godsbanen, vakte i den grad opsigt i sidste uge.

Nu har planerne for et kontor på 11.000 kvadratmeter til 250-300 medarbejdere fået 'go' af Aarhus Byråd.

På et byrådsmøde onsdag valgte byrådet at følge Magistratens indstilling, der betyder, at Lidl nu kan købe en byggegrund på Godsbanearealerne og bygge nyt hovedkontor, dagligvarebutik og et moderne p-hus i den nye kreative bydel.

Der vil blive plads til 350 parkeringspladser i det nye p-hus, som man vil gå i dialog med naboerne om at gøre anderledes end andre p-huse. Man forventer at 200 pladser vil bruges af medarbejderne i det nye kontorhus, mens resten kan benyttes af beboere i området.

Lidl fortæller desuden til Stiften, at man bygger en dagligvarebutik i bunden af huset, som skal være en konceptbutik, hvor man prøver nye varer og tiltag af.

Annonce
Lidl regner med at mellem 250 medarbejdere flyttes fra Kolding til Aarhus, og man regner desuden med at skabe en del nye job i Aarhus. Illustration: Link Arkitektur

Passer til Aarhus

Byggeriet forventes at stå klar i 2021.

- Vi er utrolig glade for, at byrådet i Aarhus har givet os mulighed for at bygge på Godsbanen. Vi glæder os til for alvor at komme i gang med at planlægge byggeriet, der skal danne ramme om vores fortsatte vækst her i Danmark, forklarer adm. direktør i Lidl, Dirk Fust.

Den tyske virksomhed ser flytningen fra Kolding som en mulighed for at være en del af nærmiljøet i Aarhus.

- Godsbanen handler om idéudvikling, innovation og kreativitet - og her ser vi fantastiske muligheder for at lave projekter i fællesskab med vores nye naboer. Vi er allerede i dialog med flere aktører på Godsbanen og har lagt vores første fælles møde i kalenderen, siger Dirk Fust.

Byggeriet vil efter planerne ligge på hjørnet af Carl Blochs Gade og Søren Frichs Vej. Først skal der dog udarbejdes en lokalplan for området, og derefter begynder selve byggeriet.

Et moderne p-hus med 350 pladser skal udtænkes i samarbejde med de kreative kræfter i området, lyder det fra Lidl selv. Visualisering: Link Arkitektur
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce