Annonce
Aarhus

Grønt lys: Lidl bygger hovedkvarter, moderne p-hus og koncept-butik ved Godsbanen

Byggeriet af det nye kontorhus vil efter planerne ligge på hjørnet af Carl Blochs Gade og Søren Frichs Vej. Visualisering: Link Arkitektur

Onsdag aften fik Lidl grønt lys til markant byggeri ved Godsbanen.

AARHUS: Planerne for et nyt hovedkontor til den tyske discount-gigant, Lidl, i hjertet af den kreative bydel Aarhus K ved Godsbanen, vakte i den grad opsigt i sidste uge.

Nu har planerne for et kontor på 11.000 kvadratmeter til 250-300 medarbejdere fået 'go' af Aarhus Byråd.

På et byrådsmøde onsdag valgte byrådet at følge Magistratens indstilling, der betyder, at Lidl nu kan købe en byggegrund på Godsbanearealerne og bygge nyt hovedkontor, dagligvarebutik og et moderne p-hus i den nye kreative bydel.

Der vil blive plads til 350 parkeringspladser i det nye p-hus, som man vil gå i dialog med naboerne om at gøre anderledes end andre p-huse. Man forventer at 200 pladser vil bruges af medarbejderne i det nye kontorhus, mens resten kan benyttes af beboere i området.

Lidl fortæller desuden til Stiften, at man bygger en dagligvarebutik i bunden af huset, som skal være en konceptbutik, hvor man prøver nye varer og tiltag af.

Annonce
Lidl regner med at mellem 250 medarbejdere flyttes fra Kolding til Aarhus, og man regner desuden med at skabe en del nye job i Aarhus. Illustration: Link Arkitektur

Passer til Aarhus

Byggeriet forventes at stå klar i 2021.

- Vi er utrolig glade for, at byrådet i Aarhus har givet os mulighed for at bygge på Godsbanen. Vi glæder os til for alvor at komme i gang med at planlægge byggeriet, der skal danne ramme om vores fortsatte vækst her i Danmark, forklarer adm. direktør i Lidl, Dirk Fust.

Den tyske virksomhed ser flytningen fra Kolding som en mulighed for at være en del af nærmiljøet i Aarhus.

- Godsbanen handler om idéudvikling, innovation og kreativitet - og her ser vi fantastiske muligheder for at lave projekter i fællesskab med vores nye naboer. Vi er allerede i dialog med flere aktører på Godsbanen og har lagt vores første fælles møde i kalenderen, siger Dirk Fust.

Byggeriet vil efter planerne ligge på hjørnet af Carl Blochs Gade og Søren Frichs Vej. Først skal der dog udarbejdes en lokalplan for området, og derefter begynder selve byggeriet.

Et moderne p-hus med 350 pladser skal udtænkes i samarbejde med de kreative kræfter i området, lyder det fra Lidl selv. Visualisering: Link Arkitektur
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce