Annonce
Aarhus

Graffiti i Ringgården

Streetart-kunstneren Frederik Lassen Hesseldahl i gang med at udsmykke loungen i forbindelse med 13 nye ungdomsboliger i Boligforeningen Ringgården. Pressefoto

Hos Boligforeningen Ringgården har de valgt at få udsmykket nye ungdomsboliger med hjælp fra en graffitimaler.

AARHUS V: Kunst eller hærværk? Meningerne om graffiti er mange, men uanset om man kan lide vægmalerierne eller ej, så er de en del af hverdagen for mange boligforeninger. Også i Boligforeningen Ringgården, der nu tager spraydåsen i den anden hånd og inviterer en tidligere graffiti-maler indenfor. Det er den i dag anerkendte streetart-kunstner Frederik Lassen Hesseldahl, som boligforeningen har bedt om at udsmykke tre lounges, der skal ligge i forbindelse med 13 nye ungdomsboliger.

- Vi tror på, at streetart på væggene giver unge større oplevelser og mere glæde end traditionelt malede vægge. Vi har givet kunstneren frie hænder og har blot til inspiration givet ham et hint om, at malerierne gerne må være drømmeagtige, og at to af boligforeningens højhuse gerne må indgå i hans værker, siger direktør i Boligforeningen Ringgården, Palle Jørgensen.

Det er det århusianske Galleri Grisk, som har stået for at sætte Boligforeningen Ringgården og Frederik Lassen Hesseldahl i forbindelse med hinanden. Og her oplever direktør Mads Fredberg, at interessen for graffitikunst er kraftigt stigende.

- Det er en unik udsmykning, for kunstnerne maler direkte på væggen i virksomhederne. Malerierne giver inspiration og glæde til både medarbejdere og kunder, og samtidig signalerer streetart, at virksomheden er nytænkende, hip og tør gå i nye retninger, siger han.

Hos Boligforeningen Ringgården håber Palle Jørgensen på, at deres nye vægmaleri kan være med til at inspirere andre boligforeninger og private investorer. Men i første omgang får boligforeningens nye ungdomsboliger på Fuglsangs Allé altså glæder af Frederik Lassen Hesseldahls malerier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Erhverv

Manden der skabte Legofiguren er død

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce