Annonce
Aarhus

Graffiti i Ringgården

Streetart-kunstneren Frederik Lassen Hesseldahl i gang med at udsmykke loungen i forbindelse med 13 nye ungdomsboliger i Boligforeningen Ringgården. Pressefoto

Hos Boligforeningen Ringgården har de valgt at få udsmykket nye ungdomsboliger med hjælp fra en graffitimaler.

AARHUS V: Kunst eller hærværk? Meningerne om graffiti er mange, men uanset om man kan lide vægmalerierne eller ej, så er de en del af hverdagen for mange boligforeninger. Også i Boligforeningen Ringgården, der nu tager spraydåsen i den anden hånd og inviterer en tidligere graffiti-maler indenfor. Det er den i dag anerkendte streetart-kunstner Frederik Lassen Hesseldahl, som boligforeningen har bedt om at udsmykke tre lounges, der skal ligge i forbindelse med 13 nye ungdomsboliger.

- Vi tror på, at streetart på væggene giver unge større oplevelser og mere glæde end traditionelt malede vægge. Vi har givet kunstneren frie hænder og har blot til inspiration givet ham et hint om, at malerierne gerne må være drømmeagtige, og at to af boligforeningens højhuse gerne må indgå i hans værker, siger direktør i Boligforeningen Ringgården, Palle Jørgensen.

Det er det århusianske Galleri Grisk, som har stået for at sætte Boligforeningen Ringgården og Frederik Lassen Hesseldahl i forbindelse med hinanden. Og her oplever direktør Mads Fredberg, at interessen for graffitikunst er kraftigt stigende.

- Det er en unik udsmykning, for kunstnerne maler direkte på væggen i virksomhederne. Malerierne giver inspiration og glæde til både medarbejdere og kunder, og samtidig signalerer streetart, at virksomheden er nytænkende, hip og tør gå i nye retninger, siger han.

Hos Boligforeningen Ringgården håber Palle Jørgensen på, at deres nye vægmaleri kan være med til at inspirere andre boligforeninger og private investorer. Men i første omgang får boligforeningens nye ungdomsboliger på Fuglsangs Allé altså glæder af Frederik Lassen Hesseldahls malerier.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce