Annonce
Aarhus

Grafikavisen lever igen - 50 år efter den første

Her er gruppen, da den var i gang med at trykke Hans Krulls værk på håndpressen på Godsbanen. Fra venstre Tine Hind, Hans Krull, Frank Brahe, Thomas Kruse og Finn Knudsen. Per Brahe var også dengang på Bali. Fredag kan du mø'de på på Café Under Masken. Foto: Flemming Krogh
Seks kunstnere - fem fra Aarhus og en fra Bali - genopliver usædvanligt projekt med billig grafik.
Annonce

AARHUS: Fem af kunstnerne er med, når Grafikavisen bliver genoplivet 50 år efter, at den blev skabt og senere døde.

De århusianske kunstnere Tine Hind, Hans Krull, Frank Brahe, Thomas Kruse og Finn Knudsen er der, når Grafikavisen 2019 - i virkeligheden en mappe med seks sort-hvide stykker grafik - bliver afsløret ved et arrangement på Café Under Masken, Bispegade 3 i Aarhus. Det sker fredag 10. maj kl. 16. Den sjette kunstner, Per Brahe, bor på Bali og har ikke taget den lange tur. Men han har leveret et grafisk værk til mappen. Det gode for gæster er, at de seks værker kan købes for 500 kroner, meget langt under normalprisen. Der er 100 mapper. - Vi har ikke solgt nogen på forhånd. De skal købes på cafeen, og vi aner ikke hvor mange gæster, der kommer, siger Frank Brahe, der har taget initiativet til at genoplive Grafikavisen. Per Brahe var ophavsmand, dengang grafikaviserne blev udgivet fra 1969 til 1971. Frank Brahe er hans fætter, og han har overtalt de fem andre til at være med. En gammel trykmaskine på Godsbanen er blevet brugt til at trykke de seks' værker. Mantraet for 50 år siden var at sælge originalgrafik ganske, ganske billigt. Det er altså, hvad der sker igen. Alle kan være med, og alle er velkomne. En af de seks, Thomas Kruse, var også med, da den første grafikavis blev lavet. Han er 75 år.

Grafikavisen

Café Under Masken, Bispegade 3, Aarhus. Fredag 10. maj kl. 16. Reception for Grafikavisen 50 år efter den første. Mappe med seks værker kan købes for 500 kroner.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Hætteklædte tyveknægte på båd skaber utryghed på Aarhus Ø

Annonce