Annonce
Kultur

Gratis bigbandkoncert med Klüvers Dream Team

Sangerinden Miriam Mandipira er med som solist, når Jens Klüver inviterer byens borgere til gratis koncert. Til koncerten vil være nuværende og tidligere medlemmer af Klüvers Big Band, samt unge jazztalenter. PR-foto

AARHUS: Bigband-leder, saxofonist og dirigent Jens Klüver inviterer byens borgere til gratis koncert. Han har samlet et 'dream team' af både nuværende og tidligere medlemmer af Klüvers Big Band med sangerinden Miriam Mandipira som solist. Samtidigt er der inviteret et par særlige unge talenter med.

Publikum føres gennem årtiers bigbandmusik, krydret med fortællinger om et liv med jazz. Jens Klüver har, som kunstnerisk leder for Klüvers Big Band i mere end tre årtier sat jazz på landkortet.

- Det har altid været min mission at udbrede kendskabet til den rytmiske musik og i særdeleshed bigbandjazzen. Det har været en livspassion for mig, at skabe et rum, hvor unge talenter kunne få et springbræt til at skabe en karriere som udøvende musikere, udtaler Jens Klüver i en pressemeddelelse.

Koncerten foregår i Musikhuset Aarhus 24. februar klokken 14-16. Under koncerten vil der for første gang blive uddelt 'Jens Klüvers legat til talentfulde unge musikere'.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Aarhus

Narkokørsel på fars scooter: Sigtelserne regnede ned over ung knallertkører i Egå

Annonce