Annonce
Aarhus

Gratis juleparkering skal give mere plads til julehandlen i de århusianske gader

Aarhus Kommune og Securitas indfører gratis parkering på bestemte tider af døgnet i julehandlen - blandt andet i kælderen under Dokk1. Foto: Aarhus Kommune
Aarhus Kommune og Securitas indfører trængselsrabat og giver gratis tre timers parkering i Dokk1 og Navitas på de mindst travle tidspunkter af døgnet.
Annonce

AARHUS: Byens handelsgader plejer at være fyldt til bristepunktet, når julehandlen melder sig. Det vil man gerne undgå i år for at holde coronasmitten nede.

Derfor opfordrer Aarhus Kommune og Securitas de handlende til at lave deres indkøb på forskellige tidspunkter af døgnet. For at hjælpe det initiativ på vej har parterne lanceret gratis parkering Dokk1 og Navitas i bestemte tidsrum.

Trængselsrabat kalde de det.

Her kan de handlende parkere gratis i tre timer ad gangen.

- Corona-smitten har i høj grad skabt en ny hverdag og ændret mange vaner. Vi håber, at vi med tilbuddet her kan få århusianerne til at holde fast i traditionerne med en tur til midtbyen for at købe julegaver og hygge sig. Men måske det er nødvendigt at gøre det på et andet tidspunkt på døgnet, end man er vant til. Samtidigt er det en håndsrækning til det lokale erhvervs- og handelsliv, som i allerhøjeste grad har mærket konsekvenserne af corona-smitten,” siger rådmanden for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek.


Vi håber, at vi med tilbuddet her kan få århusianerne til at holde fast i traditionerne med en tur til midtbyen for at købe julegaver og hygge sig. Men måske det er nødvendigt at gøre det på et andet tidspunkt på døgnet, end man er vant til.

Bünyamin Simsek


Tilbuddet om gratis parkering vil være i de perioder, hvor butikkerne oplever mindst travlhed og når der er færrest folk i byen.

Håbet er, at initiativet kan skabe mere afstand og rum i julehandlen end normalt.

- Lige nu er det vigtigere end nogensinde at holde afstand. Derfor vil vi gerne yde vores bidrag til både juleglæden og den juleshopping, som for mange er en kær tradition. Med vores kampagne er håbet, at vi kan hjælpe med at skabe lidt mere albuerum og på samme tid bakke op om detailhandlen, som har været igennem en hård tid, siger Tom Laursen, administrerende direktør i Securitas, der driver parkeringsanlægget i Dokk1.

Tilbuddet om gratis parkering begynder 24. november og slutter 24. december.

Fakta

Sådan får du tre timers gratis parkering:

  • Du får ”trængselsrabat” alle hverdage mellem kl. 09.00-14.00 og kl. 19.00-23.00.
  • Og i weekenden mellem kl. 15.00-23.00.
  • I Navitas skal de parkerende trække billet eller registrere p-tid via en af de apps, man kan benytte. Systemerne sørger for ikke at trække penge, hvis man kun parkerer i de tidsrum, hvor parkering er gratis.
  • I DOKK1 er det eneste du skal gøre at: SMS’e ”DOKK1JUL” til 1919 og få 3 timers gratis juleparkering. Du modtager din rabatkode på SMS og skal først indtaste koden i betalingsterminalen, når du skal afhente din bil.
  • Tilbuddet gælder i perioden 24. november til 24. december 2020 (begge dage inklusiv).
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Århusianske løbere smadrede personlige rekorder og EM-krav i historisk løb: Dansk atletik har aldrig stået i denne situation før

Aarhus

Fredagens coronatal: Laveste antal nye smittede i tre måneder i Aarhus

Annonce