Annonce
Østjylland

Gratis kørsel med letbanen: Odder fester

8. september er der officiel indvielse af Letbanen, der begyndte at køre mellem Aarhus og Odder 25. august. Foto: Mette Mørk

Lørdag 8. september er det gratis at køre med letbanen fra Odder. Der er nemlig dømt officiel åbning af strækningen.

ODDER: Lørdag 8. september fejres det officielt, at letbanen fra Odder til Aarhus er åbnet. I den anledning er det gratis at køre med hele dagen på denne strækning.

På Odder Station er der officielle taler og nærmest symbolsk sammenbinding af den røde snor fra klokken 9.30 til 10.30. Det er borgmester Uffe Jensen (V), regionsrådsformand Anders Kühnau (A) og formand for teknisk udvalg i Aarhus Keld Hvalsø (EL), der står for den del af programmet i fællesskab.

- I stedet for at klippe en rød snor, binder vi snoren sammen for at vise, at Aarhus og Odder - og hele Østjylland - bliver knyttet tættere sammen med Letbanen, siger Uffe Jensen i en pressemeddelelse.

Annonce

Fest i byen

På denne officielle åbningsdag er der også kaffe, kage og frisk frugt til de fremmødte, og man kan blive klogere på letbanen og dens togsæt i et udstillingstog, der er sat op i dagens anledning.

Efter åbningen er der Odder Gadefestival, hvor der sker en masse forskellige ting i byen.

- Vi forventer, at hele dagen bliver en stor fest, og jeg har glædet mig længe, siger borgmester Uffe Jensen i pressemeddelelsen.

Det var 25. august, Letbanen mellem Odder og Aarhus gik i luften. Der er afgang to gange i timen, og med letbanen kan man køre hele vejen fra Odder til Skejby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

Sport

Ny bog gør op med curling-kultur i sport

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Annonce