Annonce
Østjylland

Gratis kørsel med letbanen: Odder fester

8. september er der officiel indvielse af Letbanen, der begyndte at køre mellem Aarhus og Odder 25. august. Foto: Mette Mørk

Lørdag 8. september er det gratis at køre med letbanen fra Odder. Der er nemlig dømt officiel åbning af strækningen.

ODDER: Lørdag 8. september fejres det officielt, at letbanen fra Odder til Aarhus er åbnet. I den anledning er det gratis at køre med hele dagen på denne strækning.

På Odder Station er der officielle taler og nærmest symbolsk sammenbinding af den røde snor fra klokken 9.30 til 10.30. Det er borgmester Uffe Jensen (V), regionsrådsformand Anders Kühnau (A) og formand for teknisk udvalg i Aarhus Keld Hvalsø (EL), der står for den del af programmet i fællesskab.

- I stedet for at klippe en rød snor, binder vi snoren sammen for at vise, at Aarhus og Odder - og hele Østjylland - bliver knyttet tættere sammen med Letbanen, siger Uffe Jensen i en pressemeddelelse.

Annonce

Fest i byen

På denne officielle åbningsdag er der også kaffe, kage og frisk frugt til de fremmødte, og man kan blive klogere på letbanen og dens togsæt i et udstillingstog, der er sat op i dagens anledning.

Efter åbningen er der Odder Gadefestival, hvor der sker en masse forskellige ting i byen.

- Vi forventer, at hele dagen bliver en stor fest, og jeg har glædet mig længe, siger borgmester Uffe Jensen i pressemeddelelsen.

Det var 25. august, Letbanen mellem Odder og Aarhus gik i luften. Der er afgang to gange i timen, og med letbanen kan man køre hele vejen fra Odder til Skejby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce