Annonce
forside

Gratis koncert i Symfonisk Sal

Aarhus: Tirsdag 30. september kl. 19.30 kan man opleve en gratis koncert med Remus og orkester MidtVest i Symfonisk Sal i Musikhuset. Koncerten er dirigeret af Bruno Campo fra Guatemala.

Annonce

Solisterne til koncerten er argentineren Marcelo Nisinman, der er en af verdens bedste bandoneon-spillere (argentinsk »harmonika«), og danske Janne Thomsen, der er en internationalt berømt fløjtesolist.

Musikalsk bliver det en rejse til flere forskellige steder, bl.a. til Buenos Aires med dens tango, til Havana med dens hede cubanske rytmer men også til New York i USA med store symfonier. Programmet krydres med Jacob Gades legendariske Tango Tzigane Jalousie som et dansk twist på det internationale tema.

pcb

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Annonce