Annonce
Kultur

Gratis koncerter: En uge med romantisk klavermusik

Unge studerende fra konservatoriet i Aarhus samt en række studerende fra Tjajkovskij-konservatoriet i Moskva medvirker ved klaverfestivalen Opus, der kører hele ugen i Musikhuset. Arkivfoto: Martin Dam Kristensen
Annonce

AARHUS: Den årlige Opus klaverfestival på Det Jyske Musikkonservatoriums afdeling i Aarhus er i gang. Denne gang sættes der fokus på komponisterne Franz Schubert, Clara Schumann og Johannes Brahms under overskriften, "Et helt århundrede med romantisk klavermusik".

Det er 13. år i træk, at konservatoriets klaverstuderende holder denne festival. Publikum kan opleve de unge studerende fra konservatoriet i Aarhus samt en række studerende fra Tjajkovskij-konservatoriet i Moskva. Desuden medvirker enkelte undervisere og tidligere studerende ved nogle af koncerterne.

Opus-festivalen blev stiftet af pianisten, klaverprofessoren og ildsjælen Anne Øland tilbage i 2007. Foreningen Pianorama fører traditionen videre i samarbejde med Det Jyske Musikkonservatorium og Tjajkovskij-konservatoriet i Moskva.

Til og med 13. oktober er der hver dag koncert i Musikhusets Lille Sal. På hverdage kl. 19.30, lørdag-søndag kl. 15. Der er fri adgang til alle koncerterne, der også live-streames på Pianoramas YouTube-kanal. /kls

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trusler, verbale overfald og spytklatter:  Konflikter mellem pårørende og ansatte på udskældte plejehjem

Annonce