Annonce
Kultur

Gratis koncerter: En uge med romantisk klavermusik

Unge studerende fra konservatoriet i Aarhus samt en række studerende fra Tjajkovskij-konservatoriet i Moskva medvirker ved klaverfestivalen Opus, der kører hele ugen i Musikhuset. Arkivfoto: Martin Dam Kristensen

AARHUS: Den årlige Opus klaverfestival på Det Jyske Musikkonservatoriums afdeling i Aarhus er i gang. Denne gang sættes der fokus på komponisterne Franz Schubert, Clara Schumann og Johannes Brahms under overskriften, "Et helt århundrede med romantisk klavermusik".

Det er 13. år i træk, at konservatoriets klaverstuderende holder denne festival. Publikum kan opleve de unge studerende fra konservatoriet i Aarhus samt en række studerende fra Tjajkovskij-konservatoriet i Moskva. Desuden medvirker enkelte undervisere og tidligere studerende ved nogle af koncerterne.

Opus-festivalen blev stiftet af pianisten, klaverprofessoren og ildsjælen Anne Øland tilbage i 2007. Foreningen Pianorama fører traditionen videre i samarbejde med Det Jyske Musikkonservatorium og Tjajkovskij-konservatoriet i Moskva.

Til og med 13. oktober er der hver dag koncert i Musikhusets Lille Sal. På hverdage kl. 19.30, lørdag-søndag kl. 15. Der er fri adgang til alle koncerterne, der også live-streames på Pianoramas YouTube-kanal. /kls

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Omskæringslæge kan fortsætte: En sejr for retssikkerheden

Den udskældte omskæringslæge Said El-Batran fra Vollsmose, der trækker et utal af smerteplagede patienter, klagesager og uhygiejniske spor efter sig, fik tirsdag byrettens ord i Odense for, at han kan fortsætte sit virke. Det virker umiddelbart helt hen i vejret, men det er et vigtigt vidnesbyrd om, at alle skal behandles retfærdigt i vores retssystem. Ikke mindst dem, som er under anklage. Said El-Batran kalder sig selv for "Skandinaviens bedste omskæringslæge" og fortæller, hvordan han i både Finland, Norge og Sverige bliver hentet ind som den fremmeste ekspert på området. Det præcise antal omskæringer, El-Batran har foretaget, svæver i det uvisse. Han fortæller til Avisen Danmark, han har forestået omskæringer siden 2001, hvilken bliver modsagt i dokumenter hos embedslægen i det tidligere Fyns Amt, hvor Said El-Batran skulle have praktiseret omskæringer siden 1989. Said El-Batran fik i 2016 fik to års forbud på at omskære efter et tilsyn på hans klinik i Aarhus afslørede stærkt kritisable og meget uhygiejniske forhold. Selv mener Said El-Batran, at han gennem mange år har været forfulgt, fordi mange læger er modstandere af rituel omskæring, der er og har været et politisk pres på myndighederne og læg dertil journalisters evne til at piske en stemning op.

Annonce