Annonce
Indland

Efter nedbrud: P-automaterne i Aarhus virker igen

Celina Dahl/Ritzau Scanpix
Problemet med parkeringsautomaterne i Aarhus er løst. Parkering vil dog være gratis indtil torsdag morgen.

Den fejl, der onsdag fik de kommunale p-automater til at bryde ned, er ordnet, oplyser Aarhus Kommune. For at undgå forvirring vil parkering dog være gratis indtil torsdag morgen klokken 08.

De sorte sække, som kommunen onsdag formiddag satte på automaterne, vil ifølge kommunen blive fjernet i løbet af onsdag aften og nat.

Et nedbrud på de 55 kommunale p-automater betød onsdag, at Aarhus Kommune gjorde parkering gratis.

- Vores leverandør har oplyst, at det skyldtes en netværksfejl, siger Joshua Krogager, afdelingsleder for parkering i Aarhus. Han ved ikke, hvad der mere specifikt har været årsag til fejlen.

Indtil kommunens eksterne leverandører ordnede netværksfejlen, gjorde kommunen parkering gratis i de områder, som automaterne dækker. Parkerede man i området under nedbruddet, skulle man derfor ikke betale.

Det er dog svært at være sikker på, hvem der har parkeret under nedbruddet, og hvem der har parkeret efter.

- Vi kan ikke uddele bøder, mens automaterne er nede, men jeg kan ikke udelukke, at vi kommer til at give en afgift til nogen, der har parkeret under nedbruddet, siger Joshua Krogager.

Han opfordrer derfor de bilister, der har parkeret under nedbruddet, til at tage kontakt til kommunen, hvis de modtager en bøde. Bøderne vil derefter blive annulleret, oplyser afdelingslederen.

/ritzau/

Annonce
Aarhus Kommune: Se hvor du kan parkere i Aarhus Midtby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Ingen skal være ensomme

”Ensomhed. Det er en følelse, som rammer mange. Det gælder ikke alene socialt udsatte, det gælder ældre mennesker, som ser deres ægtefælle og deres jævnaldrende falde fra – hvor blev de af, alle de, der fyldte hverdagen? Men det kan ligeså vel gælde børn og ganske unge mennesker. Hvem vil lege med mig? Hvem har jeg at snakke med? Ikke bare på Facebook, men rigtigt: ansigt til ansigt under fire øjne med en jævnaldrende eller med en, der er ældre, og som man kan betro sig til. En at dele sine tanker med. Vi har brug for at tale sammen, også om ensomheden. Vi har brug for hinanden. Vi har brug for at få bekræftet, at vi betyder noget.” Sådan sagde vores kloge dronning blandt andet i sin nytårstale. Og som sædvanligt har majestæten ret: Ingen skal være ensomme. Men ensomheden er opstået i takt med at tidsånden, hvor samfundet har udviklet sig til, at vi alle er vores egen lykkes smed. Vi er omringet af en syg mig-mig-mig-kultur, hvor de stærkeste med lethed overlever på første klasse, mens de lidt svagere fuldstændig kynisk efterlades på perronen, når eksprestoget buldrer afsted. Aldrig har der i Statstidende været så mange efterlysninger af pårørende til en ensom afdød, og det sker oftere og oftere, at man hører om en person, der er fundet død i sin lejlighed – en måned efter døden indtrådte. Og ikke så sjældent er det en besøgsven, der finder afdøde. En besøgsven – smag lige på ordet! Jamen, hvad er det for en uorden? Hvorfor kan vi i et lille land som Danmark ikke tage os bedre af hinanden? Vi skal huske kontakten til familiemedlemmer, til gamle venner, til naboerne og til dem vi møder på vores vej. Glem nu for pokker den dér med, at vi vil ikke blande os – vi skal netop blande os, være nysgerrige, vise interesse og omsorg – ja, kort sagt: gøre noget!

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];