x
Annonce
Horsens

Knas i kærligheden: Snart kan forældrepar i Horsens få gratis parterapi 

Af budgetaftalen fremgår det, at alle par med børn fra 2020 skal tilbydes gratis parterapi. Det er forventningen, at tilbuddet træder i kraft på et tidspunkt i foråret 2020. Arkivfoto: Martin Ravn
Forligspartierne i byrådet vedtog i efteråret, at der skal tilbydes gratis parterapi fra 2020. Forvaltningen er lige nu ved at skrue et tilbud sammen til forældrepar, der har knas i parforholdet.

Horsens: Endnu famler forvaltningen på Horsens Rådhus lidt i blinde, men det står klart, at par med børn på et tidspunkt i 2020 vil blive tilbudt gratis parterapi.

Tilbuddet er en del af budgetaftalen for 2020, som alle partier minus Enhedslisten og Venstre står bag, og det vil formentlig blive en realitet fra foråret 2020, vurderer familiechef Ebbe Knabe, Horsens Kommune.

I budgetaftalen står der dette om det kommende kommunale tilbud: "Skilsmisseprocenten i Danmark er høj, og skilsmisse kan have store omkostninger for både børn og voksne. Derfor ønsker forligspartierne, at der indføres gratis parterapi til forældre, der har problemer i parforholdet. Terapien skal omfatte fem gratis samtaler med en psykolog eller parterapeut. Der afsættes 250.000 kr. om året i en prøveperiode på tre år".

Forvaltningen er forpligtet af budget-teksten, men derudover er der endnu ikke meget konkret at sige om tilbuddet, konstaterer Ebbe Knabe.

- Jeg kan endnu ikke sige så meget om, hvilken form det får, men jeg forventer, at vi kan fremlægge et bud på det for velfærds- og sundhedsudvalget i februar. Det er min forventning, at det vil være på plads kort tid efter, og at tilbuddet vil være gældende fra et tidspunkt i foråret 2020, siger han.

Annonce
Jeg kan endnu ikke så meget om, hvilken form det får, det ved vi endnu ikke. Men jeg forventer, at vi kan fremlægge et bud på det for velfærds- og sundhedsudvalget i februar.

Ebbe Knabe, familiechef, Horsens Kommune

Er der penge nok sat af?

Et af de store spørgsmål er, hvem der skal stå for terapien. Skal det være ansatte i kommunen, der er kvalificeret til det, eller håndplukkede privatpraktiserende terapeuter/psykologer fra lokalområdet? Det har Ebbe Knabe endnu ikke noget svar på.

Familiechefen forventer, at forvaltningen inden februar-mødet vil tage kontakt til Hedensted Kommune, der har tilbudt gratis parterapi siden 2015. Her er det fire på forhånd udpegede teraupeuter/psykologer, som par i krise kan få gratis parterapi hos.

I Hedensted Kommune er der afsat 500.000 kroner hvert år til parterapi. En del af pengene går til den individuelle behandling og en anden del til de såkaldte Prep-kurser, familiekurser, som parrene kan deltage i i grupper med seks par ad gangen.

I den noget større Horsens Kommune er der sat det halve af beløbet af til parterapi. Det er dog ikke et problem, mener byrådsmedlem Michael Nedersøe (DF), der på sit partis vegne fik parterapien med i budgetaftalen.

- 250.000 kroner var det, vi kunne forhandle os frem til, men viser det sig, at det ikke rækker, så lukker vi selvfølgelig ikke bare ned for tilbuddet. Alle skal have muligheden, og skulle det vise sig, at vi bruger 400.000 kroner det første år, må vi finde ud af at håndtere det, understreger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Læserbrev

Læserbrev: 278 pensionerede læger melder sig klar til kampen mod corona i Region Midtjylland

Mange af Danmarks pensionerede læger er klar til at sætte pensionisttilværelsen på pause for at tage en tørn i kampen mod coronavirus. I en helt ny rundspørge fra Foreningen af Pensionerede Læger og Lægeforeningen svarer 1.261 pensionerede læger, at de kan og vil stille op som en del af coronaberedskabet. Af dem svarer 278, at de er parat til at hjælpe sundhedsvæsenet og træde til i Region Midtjylland. Som formand for Lægeforeningen i Region Midtjylland er jeg stolt over det samfundssind, der bliver vist fra mine pensionerede lægekolleger. Vi er i en ekstraordinær situation, og derfor har sundhedsvæsenet hårdt brug for alle ekstra hænder og hoveder, som kan gøre en indsats. Når så mange pensionerede læger melder sig klar, er det ganske enkelt imponerende. Mogens Hüttel, der er formand for Foreningen af Pensionerede Læger, har forklaret det således til Ritzaus Bureau: ”Man er læge hele livet. Også når man er pensioneret. Det ligger dybt i os at ville gøre en forskel. Derfor har så mange pensionerede læger inklusive mig selv meldt sig klar. Når landet har brug for os, stiller vi op.” Alle håber naturligvis, at vores sundhedsvæsen ikke bliver så hårdt presset, at pensionerede læger og andre er nødt til ekstraordinært at træde til. Men meget tyder på, det bliver nødvendigt. Som fællestillidsrepræsentant på AUH for Yngre Læger er jeg i disse dage meget optaget af, at de yngste ikke skal stå for meget i front, hvis vi skulle få tilstande som Italien og Spanien. Her vil det være meget værdifuldt at have de pensionerede læger til at arbejde sammen med de yngre i andre afsnit til at sparre med. Jeg vil til slut sige, at det er en stor gestus, som må afføde stor respekt og en dybfølt tak, at så mange pensionerede læger er klar til at stille op kampen mod coronavirus i Region Midtjyllands sundhedsvæsen.

Aarhus

Aarhusforskere mod corona: - Vi er de første i verden til at afprøve lægemidlet på mennesker

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce