Annonce
Aarhus

Gratis sommeroplevelse i Aarhus: Lav mad med Timm Vladimir

Timm Vladimir kommer til Aarhus med Det rullende Sommerkøkken, hvor forbipasserende gratis kan lave og spise bæredygtigt mad. Pressefoto
Hvis du drømmer om at give din madlavning en klimavenlig overhaling, byder muligheden for at lære nyt sig nu i Aarhus.

AARHUS: Sommeren 2021 er ligesom sin forgænger blevet en speget affære med aflyste festivaler og uigennemskuelige rejseregler.

Heldigvis er der stadigvæk lokale tilbud, der trodser krisen. Blandt dem er Det rullende Sommerkøkken, som tilbyder en bæredygtig madoplevelse for folk i alle aldre. Køkkenet kører over sommeren gennem Aalborg, Odense, København og selvfølgelig Aarhus.


Annonce

Vi kan se, at 60 procent af danskerne rigtig gerne vil lave mere klimavenligt mad, men stadig føler, de mangler inspiration eller ikke kan finde ud af det

Judith Kyst, direktør, Madkulturen


Fra den 13. til den 17. juli kan århusianerne lægge vejen forbi Havnepladsen og Bispetorv, hvor de får mulighed for at lave klimavenligt sommermad i selskab med professionelle kokke som blandt andet Timm Vladimir.

- Hele idéen med sommerkøkkenet er at tage lidt rundt i landet og få den her klimabevidsthed omkring madlavning ned i øjenhøjde, så folk forstår, at så svært er det heller ikke nødvendigvis, siger Timm Vladimir.

- Det handler bare om at hygge lidt med folk og vise dem, at det kan sgu sagtens lade sig gøre at lave noget, der ikke belaster klimaet det hele helt vildt.

Fredag står han selv bag kødgryderne på Bispetorv, hvor han vil lære forbipasserende om en indisk-inspireret grøntsagsret, der bliver friteret i kikærtemel.

Der er lagt op til en hyggestund i bæredygtighedens tegn, når Det rullende Sommerkøkken kommer forbi Aarhus. Foto: Kjetil Løite

Superhygge

Gartneriet Sommergrønt står for leveringen af lokale og økologiske råvarer til køkkenet, så man behøver ikke medbringe andet end sit bedste sommerhumør, hvis man vil deltage i kokkereringen. Tilmelding er heller ikke nødvendigt - man dukker bare op.

- Det bliver super hyggeligt! Det er jo ikke andet end, at vi står der, og hvis folk har lyst til at være med, kan de komme hen og få en snak og selv stå at rode med en mayonnaise, eller hvad de nu har lyst til, lyder det fra Timm Vladimir

Foruden ham kan man også møde Rune Sørensen, der til dagligt driver den økologiske restaurant Hærværk i Aarhus, og Rene Mammen, der ejer restaurant Substans.

- Jeg tænker ikke, det bliver sådan noget, hvor folk skal stå timer i kø. Man kommer bare forbi, laver lidt mad, spiser, hygger sig, går hen og sætter sig i solen og nyder sommerferien, siger Timm Vladimir.

Sommerkøkkenet har allerede været forbi Aalborg, hvor konceptet blev taget godt imod af de lokale. Foto: Kjetil Løite.
Annonce

Ingen løftet pegefinger

Det rullende Sommerkøkken er udtænkt af Madkulturen, som er en selvejende institution under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Håbet er, at turnéen rundt i landet kommer til at give danskerne mere erfaring med, hvordan man selv tilbereder lækker, bæredygtig mad.

- Vi kan se, at 60 procent af danskerne rigtig gerne vil lave mere klimavenligt mad, men stadig føler, de mangler inspiration eller ikke kan finde ud af det, siger Judith Kyst, direktør for Madkulturen.

- Vi skal i gang med den her grønne omstilling, så hvis man kan gøre det på en inspirerende og ikke-moraliserende måde, er det megafedt, og det er jo det, vi kan med Det rullende Køkken - det bliver bare en god sommeroplevelse og ikke en løftet pegefinger.

Det rullende Sommerkøkken i Aarhus

Det er gratis at deltage i Det rullende Sommerkøkken og kræver ikke tilmelding.

Hvor:

Havnepladsen i Aarhus d. 13.-15. juli

Bispetorv i Aarhus d. 16.-17. juli

Hvornår:

Tirsdag til fredag kl. 11.00-14.00 og kl. 16.00-19.00

Lørdag kl. 11.00-17.00

Hvem:

Rene Mammen d. 13.-14. juli

Rune Sørensen d. 15. juli

Timm Vladimir d. 16. juli

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere ni er døde - 4290 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Henrik husker da bugten var fuld af fisk: Nu må han rejse langt efter dem

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Aarhus

Se video: Flere end 100 sygeplejersker udtrykte deres utilfredshed med arbejdsforholdene

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Aarhus For abonnenter

Liv i det døde hav: Sådan får Aarhus igen fisk i sin bugt

Aarhus

Cykelbuddet Emma giver drengene baghjul: Derfor er hun så hurtig

Forsvaret undlod at dele viden om forureninger med tilsyn: - Det er uetisk og uansvarligt

Aarhus

Jul i pandemiens skær: Træet blev tændt med coronapas og uden fællessang

Aarhus For abonnenter

Parcelhuse med særlige historier: Søren og Jettes hus er på forsiden af en ny bog om arkitektur

Aarhus For abonnenter

Enhedslistens store stemmesluger: Vi skal have grøn, kollektiv trafik - og erhvervslivet skal betale regningen

Annonce