Annonce
Kultur

Gratis symfonikoncerter revet væk: Nu får flere buddet

180 gange har musikere fra Aarhus Symfoniorkester været ude at spille små "Giv Lyd-koncerter", der skal afhjælpe corona-ensomhed. Nu fortsætter initiativet. Foto: Nils Svalebøg/Ritzau Scanpix
Siden Aarhus Symfoniorkester i januar lancerede Giv Lyd, der med gratis privatkoncerter skal lindre isolation i coronatiden, har orkestret været ude til 180 koncerter. Nu åbnes der op for endnu flere.

AARHUS: 18. januar tog Aarhus Symfoniorkester hul på første fase af en større indsats omkring lindring af afsavn og social isolation på baggrund af coronakrisen.

Under navnet "Giv Lyd" kunne alle, der havde behov for det, gratis at booke og dele privatkoncerter med en-to musikere fra Aarhus Symfoniorkester.

Siden er det blevet til 180 "kontakt-koncerter" og behovet har været enormt.


Musikken kan overkomme enhver afstand, og som i forhåbentlig vil opleve, er der måske slet ikke så langt imellem os, som man skulle tro.

Jesper Nordin, musikchef Aarhus Symfoniorkester


Effekten af koncerterne er noget, der ikke kun har kunnet mærkes ude i stuerne, men af hele orkestret.

- Aarhus Symfoniorkester gerne være med til at række ud, og forsøge at bekæmpe den stigende ensomhed og isolation, som covid-19 har ført med sig. Det mest effektive våben i den kamp må være anti-ensomhed, men da man desværre ikke endnu kan købe sådan et produkt på dåse, så griber vi til dét, vi nu engang er bedst til, og giver det i stedet et skud med en lang række musikvideoer der sætter de positive, musikalske oplevelser i højsædet. Musikken kan overkomme enhver afstand, og som i forhåbentlig vil opleve, er der måske slet ikke så langt imellem os, som man skulle tro, lyder det fra musikchef Jesper Nordin i en pressemeddelelse.

Annonce

Åbent flere datoer

Aarhus Symfoniorkester har netop åbnet for endnu flere datoer og tider i uge 9 og 10 - og med planlagt åbning af uge 11 snarest.

Med støtte fra Aarhus Kommune går orkestret nu i gang med næste fase af corona-indsatsen; lanceringen af hjemmesiden www.antiensomhed.nu.

Den er Aarhus Symfoniorkesters primære portal til booking af Giv Lyd-koncerter, men her kan man også både høre og se noget af det bedste orkestrets musikere har at byde på - når de ikke kan opleves live i Symfonisk Sal i Musikhuset Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

På mandag kan man igen købe billet til en AFG-kamp

Annonce