Annonce
Østjylland

Gravid Amalie Dollerup er ved at vokse ud af muse-rollen

Amalie Dollerup har rollen som den yndige muse Polyhymnia, der forelsker sig i flyverløjtnant Harry Smith, spillet af Christopher Læssø. Foto: Folketeatret

Fiktion og virkelighed tørner sammen i en og samme person, nemlig skuespilleren Amalie Dollerup. Hun er lige nu aktuel i operetten "Mød mig på Cassiopeia" i rollen som musen, der aldrig har kysset en mand. Men under de luftige gudinde-gevandter vokser Dollerups gravide mave. Turné-premiere på forestillingen på Værket 14. marts.

Randers: Det var en drømmerolle for skuespilleren Amalie Dollerup at få lov til at spille musikkens muse Polyhymnia i operettekomedien "Mød mig på Cassiopeia", der om kort tid drager på en længere Danmarksturné i Folketeatrets nyopsætning.

Personligt står hun også dette forår over sit livs rolle. Hun skal være mor for første gang og har termin til juni.

Pudsigt nok spiller hun på de skrå brædder musen, der aldrig har kysset en mand. Hun er den skønne muse, der træder ned fra Olympen for at hjælpe en skibbrudden teaterdirektør. Hun synger "Musens dans", danser med sin flyverløjtnant Harry Smith og bliver smask forelsket.

Det er ikke den store handling, men musikken, skrevet af Kai Normann Andersen, der har gjort forestillingen til en klassiker. Det er romantik, stjernestøv og masser af melodier, som de fleste kan nynne med på.

Amalie Dollerup, som vi lige nu oplever på tv som den forkælede, men skarpe Amanda i "Badehotellet", spiller sammen med en stribe kendte skuespillere i Cassiopeia-forestillingen. Det er kræfter som Trine Gadeberg, Troels Malling, Kristian Holm Joensen, Asger Reher og Lone Hertz. Ny i den sammenhæng er Christopher Læssø i rollen som den charmerende flyverløjtnant.

Før Dollerup og Læssø har Poul Reichardt og Bodil Kjer udødeliggjort de to roller.

Annonce

"Mød mig på Cassiopeia"

tekst: Flemming Lynge o Børge Müller.Musik: Kai Normann Andersen.

Instruktion: Kasper Wilton.

Scenografi: Marie i Dali.

Korografie: Jeanette Binderup-Schultz.

Kapelmester: Jens Krøyer.

Medvirkende: Amalie Dollerup (erstattes af Karin Nordly-Holst), Trine Gadeberg, Carsten Svendsen, troels Malling, Christopher Læssø, Lone Hertz, Asger Reher, Kristian Holm Joensen m. fl.

Turné-premiere torsdag 14. marts kl. 19.30 på Værket.

Her opføres den også fredag 15. marts.

Turneperioden stopper i Odense 24. maj.

Dubleant står klar

Hvor længe Amalie Dollerup kan holde til at stå aften efter aften som musikkens muse, vides ikke. Hun har tidligere udtalt, at hun fortsætter, til kroppen siger fra.

Men en dubleant står klar i kulissen til at springe i musens rolle, nemlig Karin Nordly-Holst, som for nogle år siden havde titelrollen i "Frøken Nitouche", ligeledes på Folketeatret og ligeledes med turnepremiere på Værket.

Cassiopeia havde premiere på Folketeatret i København 31. januar i år. Her står den på plakaten frem til 6. marts. Herefter er der en uges pause til turnépremieren på Værket i Randers torsdag 14. marts, hvor forestillingen opføres to aftener.

Det er en omfattende turné, som hermed bliver sat i gang. I alt besøger turneen 41 små og store danske musik- og taterhuse. Først 24. maj danses "Den allersidste dans" i Odense og lysene slukkes for den nostalgiske operette, der er sat i scene af teaterchef Kasper Wilton til Marie i Dali's scenografi og Jeanette Binderup-Schultz' koreografi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tæt trafik på Helgenæs skaber debat

Annonce