Annonce
Østjylland

Gravid Amalie Dollerup er ved at vokse ud af muse-rollen

Amalie Dollerup har rollen som den yndige muse Polyhymnia, der forelsker sig i flyverløjtnant Harry Smith, spillet af Christopher Læssø. Foto: Folketeatret

Fiktion og virkelighed tørner sammen i en og samme person, nemlig skuespilleren Amalie Dollerup. Hun er lige nu aktuel i operetten "Mød mig på Cassiopeia" i rollen som musen, der aldrig har kysset en mand. Men under de luftige gudinde-gevandter vokser Dollerups gravide mave. Turné-premiere på forestillingen på Værket 14. marts.

Randers: Det var en drømmerolle for skuespilleren Amalie Dollerup at få lov til at spille musikkens muse Polyhymnia i operettekomedien "Mød mig på Cassiopeia", der om kort tid drager på en længere Danmarksturné i Folketeatrets nyopsætning.

Personligt står hun også dette forår over sit livs rolle. Hun skal være mor for første gang og har termin til juni.

Pudsigt nok spiller hun på de skrå brædder musen, der aldrig har kysset en mand. Hun er den skønne muse, der træder ned fra Olympen for at hjælpe en skibbrudden teaterdirektør. Hun synger "Musens dans", danser med sin flyverløjtnant Harry Smith og bliver smask forelsket.

Det er ikke den store handling, men musikken, skrevet af Kai Normann Andersen, der har gjort forestillingen til en klassiker. Det er romantik, stjernestøv og masser af melodier, som de fleste kan nynne med på.

Amalie Dollerup, som vi lige nu oplever på tv som den forkælede, men skarpe Amanda i "Badehotellet", spiller sammen med en stribe kendte skuespillere i Cassiopeia-forestillingen. Det er kræfter som Trine Gadeberg, Troels Malling, Kristian Holm Joensen, Asger Reher og Lone Hertz. Ny i den sammenhæng er Christopher Læssø i rollen som den charmerende flyverløjtnant.

Før Dollerup og Læssø har Poul Reichardt og Bodil Kjer udødeliggjort de to roller.

Annonce

"Mød mig på Cassiopeia"

tekst: Flemming Lynge o Børge Müller.Musik: Kai Normann Andersen.

Instruktion: Kasper Wilton.

Scenografi: Marie i Dali.

Korografie: Jeanette Binderup-Schultz.

Kapelmester: Jens Krøyer.

Medvirkende: Amalie Dollerup (erstattes af Karin Nordly-Holst), Trine Gadeberg, Carsten Svendsen, troels Malling, Christopher Læssø, Lone Hertz, Asger Reher, Kristian Holm Joensen m. fl.

Turné-premiere torsdag 14. marts kl. 19.30 på Værket.

Her opføres den også fredag 15. marts.

Turneperioden stopper i Odense 24. maj.

Dubleant står klar

Hvor længe Amalie Dollerup kan holde til at stå aften efter aften som musikkens muse, vides ikke. Hun har tidligere udtalt, at hun fortsætter, til kroppen siger fra.

Men en dubleant står klar i kulissen til at springe i musens rolle, nemlig Karin Nordly-Holst, som for nogle år siden havde titelrollen i "Frøken Nitouche", ligeledes på Folketeatret og ligeledes med turnepremiere på Værket.

Cassiopeia havde premiere på Folketeatret i København 31. januar i år. Her står den på plakaten frem til 6. marts. Herefter er der en uges pause til turnépremieren på Værket i Randers torsdag 14. marts, hvor forestillingen opføres to aftener.

Det er en omfattende turné, som hermed bliver sat i gang. I alt besøger turneen 41 små og store danske musik- og taterhuse. Først 24. maj danses "Den allersidste dans" i Odense og lysene slukkes for den nostalgiske operette, der er sat i scene af teaterchef Kasper Wilton til Marie i Dali's scenografi og Jeanette Binderup-Schultz' koreografi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Tilskuere til AGF-kamp veksles til julegaver

Leder

Støt AGF og kampen for julehjælp

Læserbrev

Læserbrev: Kolindsund kan være med til at redde klimaet

I forbindelse med den nye finanslov afsættes der to milliarder kroner til at sænke landbrugets CO2-udledning og skabe mere natur. Pengene skal først og fremmest gå til udtagning af landbrugsjord, som herved sænker udledning af klimagasser. Her tænkes især på lavbundsjorder, som tages ud af drift. Visse lavtliggende marker skal ikke længere dyrkes, men i stedet skal vandstanden hæves, så der skabes mere plads til hjemmehørende vilde planter og dyr. Det er en aftale, som passer fint i tråd med det samarbejde, der er i gang mellem Danmarks Naturfredningsforening og landbruget. Her kan vi i foreningen Kolindsunds Venner stærkt anbefale, at der kigges på gendannelse af Kolindsund, som er placeret midt på Djursland. Kolindsund blev afvandet omkring 1874, da man dengang mente, at der var mangel på landbrugsjorder. Der blev etableret kanaler rundt om Kolindsund, og pumpestationer sørger for, at området holdes tørt. Men dette kræver masser af energi til strøm til pumpestationerne, og de talrige kanaler, der krydser Kolindsund, er fritaget for randzoner, således at gødning og giftstoffer uhindret suges op i kanalerne og udledes i Kattegat via Grenaaen. Kolindsund kan med sine cirka 25 kvadratkilometer blive Jyllands største sø, og en gendannelse vil i første omgang koste erstatning for de landbrugsarealer, der oversvømmes. Men dernæst vil naturen og miljøet og kommunerne på Djursland blive vinderne, når tilflyttere bosætter sig i området og turisterne strømmer til, som vi ser det med andre lignende projekter, der er etableret gennem de senere år. Se blandt andet på Filsø og Skjern Enge. Men udover sikring af naturen vil en gendannelse af Kolindsund også spille en stor rolle i forbindelse med klimasikring af Grenaa, som er truet, hver gang der er stormflod, østenvind og højvande. Der arbejdes lige nu med en model, der skal sikre Grenaa mod oversvømmelse, og her vil Kolindsund med sin store vandoverflade endvidere blive en stor buffer, således at vand fra det meste af Djursland, som løber denne vej ud i Kattegat, vil kunne opsamles, indtil presset på Grenaa fra øst er aftaget. Nu kan der ikke være så meget at betænke sig over. Det er på tide, at vi kommer i gang.

Aarhus

Båd kæntret på Brabrand Sø: To forfrosne og afkølede personer reddet op af det iskolde søvand

Aarhus

Pullert, hegn og politibil påkørt: Politiet jagtede spirituspåvirket bilist langs med åen

Annonce