Annonce
112

Grenåvej spærret på grund af ukrudtsbrænder: Brandvæsenet advarer om tørke

Østjyllands Brandvæsen advarer nu mod tørken. Et afbrændingsforbud nærmer sig, så pas på med grillen og det tørre græs. Foto: Scanpix
En beboer i Egå brændte ukrudt af ud til Grenåvej. Brand opstod og røgen lukkede kortvarigt Grenåvej. Brandvæsenet advarer om, at vi nærmer os tørke og afbrændingsforbud.
Annonce

AARHUS: Et afbrændingsforbud nærmer sig i Østjylland, hvor brandvæsenet advarer om tørken.

Brandfaren i naturen er endnu ikke helt oppe at ringe, men søndag gik det galt i Egå, hvor røgen fra en brand - på grund af gasbrænder - udviklede sig, så Grenåvej måtte lukkes kortvarigt.

Klokken 11.00 var en husejer i sving med ukrudtsbrænderen lige efter lyskrydset ned til Egå Marina på den østlige side. Et støjhegn støder op til rækkehusene på Oldagervej. Det var her, at ukrudtsbrænderen efterlod sig gløder.

- Vi måtte lukke Grenåvej, fordi røgen var så kraftig, siger indsatsleder Steen Bøje, Østjyllands Brandvæsen.

Han advarer i samme åndedræt mod tørken, der er ved at indfinde sig. Østjyllands Brandvæsen har netop sendt en advarsel ud. Det sker efter, Østjylland og Danmark ramte årets varmeste dag søndag. Sidste år betød et omfattende afbrændingsforbud blandt andet, at sankthansaften blev aflyst, når det handlede om bål.

- På tørkeindekset ligger vi lige nu i orange på vej over i det alvorlige, røde felt, hvor der kan blive afbrændingsforbud. Vi vil gerne advare alle om at være påpasselige, ikke mindst med ukrudtsbrænderen, siger Steen Bøje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Mobil testenhed tilbage i Gellerup: Svært at få beboerne til at flytte sig

Aarhus For abonnenter

Søns misbrug har kostet Bente og Søren penge, søvn og tårer: - Man føler sig magtesløs og mistænkt for at være dårlige forældre

Aarhus

Fire elever ramt af corona: Var netop kommet hjem fra studietur til Polen

AGF

Det Hvide Snit:  Er der bund i ny, ambitiøs AGF-målsætning - og hva' ka' OB?

AGF For abonnenter

Bagkanten: Sæsonen er knap begyndt, men David Nielsen skal allerede ud i krogene for at finde friske spillere

Annonce