Annonce
Østjylland

Grenaa Amatørteater runder 60 år med maner

Årets revyhold fra Grenaa Amatørteater er klar til at servere en klassisk omgang revy-underholdning. Privatfoto

Lokale skuespillere byder på klassisk revy, åbent hus og Sommer i Tyrol i Kulturhuset Pavillonen i Grenaa.

Annonce

En fast leverandør af gode grin og folkelig kultur, Grenaa Amatørteater, fylder 60 år i 2013. Det markeres med flere begivenheder, og i første omgang gælder det årets revy.

Senere på året venter der et åbent hus samt et gensyn med klassikeren »Sommer i Tyrol« på de skrå brædder.

Som den første del af tretrinsraketten lægger teateret, der for nylig blev hædret med Norddjurs Kommunes Kulturpris, ud med at opføre en revy i maj. Her genopstår flere gode gamle kendinge fra de revyer, som tusinder af djurslændinge med stor fornøjelse har overværet - tidligere i Remisen og senest i Kulturhuset Pavillonen.

Det gælder eksempelvis Arne og Ellinor, som igen får liv ved hjælp af skuespillerne Sven-Erik (Svenne) Schmidt og Lena Nedergaard.

Men også andre af tidligere tiders figurer kommer til at husere i revyen. Mange både nye og gamle tekstforfattere har lagt hovederne i blød for at komme på sjove og nærværende tekster til revyen.

Til at styre løjerne og samle alle trådene Hans Conrau trådt til. Han har været instruktør på mange af de revyer og store forestillinger som Grenaa Amatørteater gennem årene har opført.

På scenen står Grenaa Amatørteaters garvede skuespillere, der på damesiden tæller Betina Andersen, Gitte Jensen, Camilla Mogensen og Lena Nedergaard. Og på herresiden ses Michael Brams, Søren Kastrup, Lars Ravn og Svenne Schmidt. Et bedre revyhold er ikke set i mange år, hævder de gæve amatører.

Revyen får premiere fredag 3. maj og spiller herefter 4. plus 5. maj samt 9. til 12. maj. Billetsalget starter onsdag 10. april kl. 19.- 21.

Ved fejringen af Grenaa Amatørteaters 60-års fødselsdag, bliver anden del af tretrinsraketten affyret med et åbent hus lørdag 8. juni 2013 kl. 13.- 16.

Her bliver der mulighed for at komme bag kulisserne på det gamle teater, samt opleve den specielle teaterstemning der huserer i Grenaa Amatørteater, der har fast tilholdssted i Kulturhuset Pavillonen. Børn kan denne dag blive sminket i ansigtet, og der vil også være lidt optræden med mere.

Til efteråret vil den sidste del af tretrinsraketten blive skudt af med et brag af en forestilling i Centersalen i Kulturhuset Pavillonen. Her opføres musicalen »Sommer i Tyrol« af Ralph Benatzky.

Allerede søndag 17. marts begynder de første forberedelser til forestillingen med en audition for alle, der skulle have lyst til at medvirke på scenen. Som instruktør har teateret hyret Michael Pedersen, som i en årrække har stået for instruktionen af Busbjerg Spillene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgmester er foruroliget over coronaudvikling i Aarhus: Alle unge bør testes

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce