Annonce
Østjylland

Grenaa Havn i front: Den første danske erhvervshavn med mobilt landstrømsanlæg

Grenaa Havns administrerende direktør, Henrik Carstensen, ved Danmarks første, mobile landstrømsanlæg. Anlægget er samtidig det største i en dansk erhvervshavn. PR-foto
Grenaa Havn har som landets første erhvervshavn etableret et mobilt landstrømsanlæg. Dermed kan havnen nu levere strøm i alle afskygninger lige fra kajkanten til kunder, der både kan være store skibe og borerigge fra hele verden.

Grenaa: Som den første erhvervshavn tilbyder Grenaa Havn nu borerigge og skibe billig og fleksibel strøm fra mobilt landstrømsanlæg. Anlægget er samtidig det største i en dansk erhvervshavn; havnen mønstrer i forvejen landets største fast installerede landstrømsanlæg.

Det nye, mobile landstrømsanlæg giver havnens kunder økonomiske fordele, for strømmen er klart billigere end den strøm, skibene og boreriggene selv kan producere med deres egne dieselgeneratorer, fortæller Grenaa Havns CEO, Henrik Carstensen.

- Så samlet set er tilslutningen til vores landstrømsanlæg en rigtig god forretning for vores kunder. Samtidig er strømmen fra landstrømsanlægget langt mere miljøvenlig end den strøm, skibenes og boreriggenes egne dieselgeneratorer producerer, siger han i en pressemeddelelse.

Annonce

Alle frekvenser og spændinger

Grenaa Havns nye landstrømsanlæg har så stor en kapacitet - 2.000 kilowatt - at det kan servicere to kunder ad gangen, fortæller Peter Castberg Knudsen, medejer i PowerCon A/S, der har leveret anlægget.

Borerigge og skibe bruger strøm i forskellige frekvenser og spændinger - alt afhængig af hvor i verden de kommer fra. Med det nye anlæg kan Grenaa Havn levere til alle kunder, uanset hvor i verden de kommer fra, fordi anlægget kan konvertere den danske strøm til strøm med netop den frekvens og spænding, der matcher den enkelte kundes specifikke behov.

Havnen står stærkere

Henrik Carstensen understreger, at det nye landstrømsanlæg er endnu en opkvalificering af Grenaa Havns kapacitet inden for det såkaldte stacking-område - som er vedligeholdelse og oplægning af borerigge og skibe - for tilbuddet om billig landstrøm gælder netop først og fremmest borerigge og skibe, som i længere tid befinder sig i Grenaa.

- Vi har udviklet solide styrkepositioner, når det gælder stacking, og vores nye, mobile landstrømsanlæg er endnu et stærkt argument for at vælge Grenaa Havn, når borerigge og skibe skal renoveres eller oplægges, siger Henrik Carstensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Dommer lukker dørene i sag om skud mod knivbevæbnet mand

112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

Aarhus

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce