Annonce
Østjylland

Grenaa Havn opgiver kystnære havvindmøller

PLUS-historie. Et flertal uden om regeringen bestående af rød blok og K vil fastholde investeringer i kystnære vindmøller. Løkke står fast: Møllerne ødelægger vores natur. (se Ritzau historie 011600) ARKIVFOTO 2001 af Middelgrundens Havmøllepark- - Se RB 13/5 2016 06.36. Regeringen vil droppe opstilling af kystnære havvindmøller og skære grønne tilskudsordninger væk for at finansiere afskaffelse af PSO-afgiften, erfarer Ritzau. (Foto: SØREN BIDSTRUP/Scanpix 2016)

Det er ikke en sund forretning med de kystnære havvindmøller. Derfor opgiver Grenaa Havn projektet.

Grenaa Havn opgiver sin ellers storstilede plan om at rejse kystnære vindmøller, der blandt andet skulle have sikret borgerne og virksomhederne billig og miljøvenlig fjernvarme. Projektet som skitseret kunne ikke blive en sund forretning, viser en økonomisk granskning, som havnen har fået lavet.

Efter at have bedt en ekspertgruppe undersøge, om projektet med de kystnære vindmøller hviler på et både teknisk, juridisk og økonomisk solidt grundlag, konkluderer Grenaa Havn nu, at projektet ikke vil kunne give et afkast, der er tilstrækkeligt højt i forhold til markedskravene, skriver havnen i en pressemeddelelse.

Den juridiske gennemgang af projektet viser, at potentielle synergier i forhold til havnearealer og varmeværk ikke er juridisk mulige for Grenaa Havn A/S, står der i meddelelsen.

Derfor opgiver Grenaa Havn nu projektet.

- Det er ærgerligt - blandt andet fordi det forringer vores muligheder for at tiltrække en vindmølleproducent med de arbejdspladser, det ville have medført. Men projektet kunne ikke blive kommercielt interessant, og samtidig er der usikkerhed om afregningspriserne for strøm fra vindmøller. Dette betyder således, at projektet ikke er økonomisk interessant for markedet og for Grenaa Havn A/S. Derfor har vi valgt at sige stop, siger Poul Anker Lübker, bestyrelsesformand i Grenaa Havn A/S, der har været i spidsen for at tilvejebringe et solidt beslutningsgrundlag.

Poul Anker Lübker mener, at det ikke har været muligt, at få den præcise økonomi i projektet afdækket på et tidligere tidspunkt.

- Vi har hele vejen igennem arbejdet målrettet for at sikre et gennemarbejdet beslutningsgrundlag - det kunne vi ikke have gjort hurtigere med seriøsiteten i behold, siger han.

Formålet med projektet med de kystnære vindmøller var ifølge Poul Anker Lübker ikke bare at udvikle Grenaa Havn - det skulle også have givet både borgere og virksomheder i Grenaa-området billigere og mere miljøvenlig fjernvarme, have sikret billigere strøm til havnens nuværende og kommende virksomheder og have trukket nye firmaer til kommunen.

- For os har det ikke kun handlet om udvikling af Grenaa Havn på et økonomisk bæredygtigt grundlag - det har også været afgørende, at vindmølleprojektet ville skabe udvikling og arbejdspladser i lokalsamfundet, siger Poul Anker Lübker.

Onsdag 11. januar klokken 19 på Kystvejens Hotel har Grenaa Havn inviteret til borgermøde for at informere om projektet med de kystnære vindmøller. Grenaa Havn fastholder borgermødet, selvom projektet nu er opgivet

- Vi prioriterer åbenhed og dialog med borgerne meget højt. Derfor er det helt naturligt for os, at vi selvfølgelig holder fast i invitationen, så vi kan svare på borgernes spørgsmål og begrunde, hvorfor vi måtte opgive projektet, fortæller Poul Anker Lübker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Påkørt betjent opereret i hjernen: Han er stadig i livskritisk tilstand

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Annonce