Annonce
Østjylland

Grenaa Sundhedshus er ved at vokse sig stort og stærkt

Grenaa Sundhedshus har stadig lokaler, som i sygehusregi blev renoveret for 10 år siden og næsten ikke har været brugt. Derfor leder man efter flere tilbud, der kan rykke ind i lokalerne. Foto: Tommy Loberg Jøns

Gennem de sidste mange år er der kommet flere og flere sundhedstilbud ind i de gamle sygehusbygninger. Og der er interesse for at få plads i nyrenoverede lokaler.

GRENAA: Der er optimisme og begejstring i Grenaa Sundhedshus. Det var i hvert fald indtrykket fredag, da hospitalsdirektør Jonas Dahl for Regionshospitalet Randers gav en status på sundhedshuset til borgmester Jan Petersen (S), regionsrådsmedlem Niels Erik Iversen (S) og formand for hospitalsudvalget i Region Midtjylland, Anders Kühnau (S).

- Der er kommet en større interesse for de ting, som sker i sundhedshuset, nu hvor der begynder at være fyldt op rundt omkring på etagerne. Vi får i hvertfald henvendelser fra forskellige faggrupper, der godt kunne se en idé i at rykke ind i Grenaa, siger Jonas Dahl, mens politikerne vises rundt blandt nogle af de mange nye tilbud, der i løbet af det seneste år er rykket ind på Sygehusvej.

Det drejer sig blandt andet om lokalpsykiatrien, Lægefællesskabet 3. sal og røntgen-afdelingen i kælderen.

Sammen med fysioterapi, praktiserende læge John Samuelsen, øre-næse-hals-speciallægen, kommunale sundhedstilbud, en psykolog samt akutklinikken er der dagligt rigtig godt gang i sundhedshuset. Men der kan sagtens komme endnu mere gang i lokalerne, hvor man aktuelt er i gang med at finde en løsning på at flytte øre-næse-hals-speciallægen op på 2. sal i større lokaler og eventuelt etablere en filial af Grenaa Apotek i indgangspartiet.

- Jeg er rigtig godt tilfreds med de mange ting, som sker på Grenaa Sundhedshus, men der er også mulighed for at kigge på endnu flere ting, som måske kan flyttes tættere ud på borgerne. Gerne helt ud til deres praktiserende læger, så vi kan klare så meget som muligt uden at borgerne behøver at flytte sig for langt efter behandlingen, siger Anders Kühnau.

Men der er også ting, som ikke fungerer optimalt i sundhedshuset. Det drejer sig blandt andet om elevatoren, der dagligt fragter masser af patienter op til fysioterapi på 1. sal eller Lægefællesskabet på 3. sal.

- Elevatoren er flere gange gået i stå med patienter inde i, og det er bestemt ikke optimalt. Flere af vores ældre patienter er begyndt at tage trappen hele vejen op, fordi de er utrygge ved elevatoren, forklarer Hans Christian Kjeldsen fra Lægefællesskabet.

De tre læger på 3. sal er én af de mange succeshistorier ved Grenaa Sundhedshus. Tre læger, der allerede har rykket deres arbejdskraft fra Aarhus til Grenaa og netop har udvidet deres praksis med nye lokaler og plads til endnu flere patienter.

- Der er et utrolig godt fagligt fællesskab i sundhedshuset, og det fungerer rigtig godt med samarbejdet mellem de forskellige tilbud og behandlinger, som findes i huset, siger læge Jannik Falhof.

De tre læger luftede på mødet med politikerne også håb og drømme om eventuelt at få kardiologer til Grenaa samt starte en dialog med Aarhus Universitet omkring en etablering af en mindre forskningsafdeling i Grenaa.

Af mere praktiske udfordringer står Grenaa Sundhedshus ofte i en situation, hvor der mangler parkeringspladser til patienter og ansatte. Løsningen bliver formentlig at vælte den gamle køkkenbygning på et tidspunkt og etablere flere pladser på den måde. Men det kræver penge.

- Jeg tror efterhånden at folk i området godt kan se, at der begynder at ske rigtig mange ting. Men vi må ikke glemme at det tager tid og penge at få det hele til at gå op. Så der skal nok ske mere, siger Jonas Dahl.

Elevatoren er flere gange gået i stå med patienter inde i, og det er bestemt ikke optimalt. Flere af vores ældre patienter er begyndt at tage trappen hele vejen op, fordi de er utrygge ved elevatoren

Hans Christian Kjeldsen, læge
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand med skæg og bamser skabte utryghed: Politiet har talt med ham og han beklager

Annonce