Annonce
Østjylland

Grenaa Sundhedshus får flere lægelokaler

Grenaa Sygehus blev i 2009 ombygget til sundhedshus. Foto: Flemming Højer

Regionsrådet har sagt god for at bruge penge på nye lokaler på 2. sal i Sundhedshuset. Den øgede plads giver blandt andet mulighed for at tiltrække medicinstuderende til Lægefællesskabet 3. sal.

GRENAA: Når klokken ringer ind til 2018, så skal patienterne hos Lægefællesskabet 3. sal vende sig til flere nye ting. Blandt andet skal man ikke længere op på 3. sal for at komme til sin praktiserende læge, da Lægefællesskabet i løbet af efteråret får etableret flere nye lægelokaler på 2. sal, hor der også vil blive lavet en ny hovedindgang til den voksende praksis.

- Vi får lavet et indgangsparti på 2. sal i stedet for det nuværende på 3. sal, og så kommer der en trappe mellem de to etager, så man hurtigt og nemt kan komme frem og tilbage mellem de to etager. Samtidig overvejer vi en løsning med vores sekretærer, så de ikke skal sidde stille bag en skranke, men i stedet guide folk hele vejen til deres læge. Det har vi set fungere andre steder med stor succes, siger Jannik Luckou Falhof.

Udvidelsen er netop blevet godkendt i regionsrådet, hvor der er blevet afsat 6 millioner kroner til de nye lokaler på 2. sal, hvor det ikke kun er Lægefællesskabet, der rykker ind. Også praktiserende læge Camilla Sand, der i dag holder til i Søndergade sammen med Tyge Ingerslev rykker ind i de nyistandsatte lokaler i løbet af efteråret, mens Tyge Ingerslev, som vi tidligere har skrevet om, har solgt sit ydernummer til Lægefællesskabet og går ned i tid som vikar hos netop Lægefællesskabet to dage om ugen.

Annonce

De nye lægelokaler på 2. salen vil samtidig betyde, at Lægefællesskabet med deres fire ydernumre har mellem 6.000-7.000 patienter, Camilla Sand, John Samuelsen og Søren Dujardin har alle et ydernummer med plads til 1.600 patienter og dermed har omkring 11.000 borgere fra 2018 deres praktiserende læge i Grenaa Sundhedshus.

Det store fællesskab, som efterhånden er blevet skabt i Grenaa Sundhedshus, ser Jannik Luckou Falhof kun som noget godt - især med øje for, at der også gerne skulle trækkes nye, unge læger til byen.

- Vi får blandt andet muligheden og pladsen til at have medicinstuderende hele tiden, og det vil gøre det meget nemmere at finde plads til, at de kan køre forsøg og få tilskud til projekter, som kan trække dem til Grenaa. Så det er klart en fordel for lægedækningen i byen, at vi får pladsen, siger Jannik Luckou Falhof, der samtidig glæder sig over, at regionen også er i gang med at kigge på en bevilling, så vareelevatoren fra 1922 kan blive sat i stand.

- Det vil betyde meget. Når der kommer så mange flere patienter ind i huset, så er det vigtigt, at elevatoren fungerer og ikke går i stå flere gange. Samarbejdet med regionen har været rigtig godt, så det lykkes forhåbentlig også.

Det rådgivende udvalg for nære sundhedstilbud har sagen på dagsordenen 6. juni, hvor man anbefaler en udskiftning af elevatoren, hvilket vil medføre en 8 ugers periode, hvor der ikke vil være elevator i Grenaa Sundhedshus.

Sikkert er det i hvert fald, at det ikke er sidste gang, at Grenaa Sundhedshus får penge fra regionen, da der stadig mangler arbejdet med at sikre flere parkeringspladser samt en filial af Grenaa Apotek i stueetagen, hvilket vil sende øre-næse-halsklinikken op i nyistandsatte lokaler.

Vi får blandt andet muligheden og pladsen til at have medicinstuderende hele tiden, og det vil gøre det meget nemmere at finde plads til, at de kan køre forsøg og få tilskud til projekter, som kan trække dem til Grenaa.

Jannik Luckou Falhof, praktiserende læge, Lægefællesskabet 3. sal
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-hollænder klar til at gribe chancen: Jeg ønsker at give noget tilbage til klubben

Annonce