Annonce
Østjylland

Grenaa-tvillinger med X-factor

Grenaa-tvillingerne Sofie (t. v.) og Anna Kjærgaard Therkildsen er blandt de udvalgte til den afsluttende del af årets X-factor-konurrence på DR1. Foto: Henrik Dolmer.

Tvillingerne Anna og Sofie fra Grenaa er gået videre fra de indledende runder i DR1's X-factor-konkurrence

Ude i de små hjem har man ikke rigtig hørt dem synge endnu, men ikke desto mindre er det lykkedes for de 19-årige tvillinger fra Grenaa, Anna og Sofie Kjærgaard Therkildsen, at liste sig videre i dette års X-factor-konkurrence på DR1. I fredags valgte deres mentor, Pernille Rosendahl, at de skulle gå videre til de afgørende bootcamps, hvorfra deltagerne til de kommende live-shows skal udvælges.

De er begge to født og opvokset i Grenaa som døtre af Lone Kjærgaard og Jesper Therkildsen. De havde imidlertid den sorg at miste deres far for et par år siden, så af forældrene er det kun mor Lone, der har mulighed for at følge deres gøren og laden på landsdækkende TV.

Skolegangen er foregået på Grenaa Vestre Skole og 10. Klasse-Center Djursland i Grenaa. Anna er p. t. i gang med grundforløbet til elektriker-uddannelsen og håber snarest at kunne få sig en læreplads. Hun bor fortsat i Grenaa, mens Sofie i efteråret 2010 flyttede til Århus, hvor hun ernærer sig som bartender. En pædagoguddannelse er målet for hende p. t., omend hun også rigtig gerne vil være noget ved musikken - om man så må sige. I den forbindelse er hun blevet medlem af en pigegruppe fra Tilst, som i øjeblikket arbejder seriøst på at få udgivet noget musik.

Det var da også den mere udadvendte Sofie, der meldte søskendeparret til X-factor 2011, og det var bestemt ikke noget der faldt i god jord hos søster Anna.

Anna bliv stiktosset

»Nej, hun blev stiktosset, og i flere uger op til vores pre-audition i september talte vi faktisk ikke rigtig sammen. Det lykkedes mig dog til sidst at overtale hende til at stille op«, beretter Sofie, mens Anna bekræfter, at det bestemt ikke er hendes kop te at udstille sig selv på landsdækkende TV.

»Risikoen for at blive til grin er jo pænt stor, og den opmærksomhed, der følger med, hvis man når langt, er ikke noget for mig. Men vi er meget forskellige på det punkt. Sofie elsker den slags«, siger Anna, der overhovedet ikke har planer om at blive noget ved musikken, selv om hun elsker at synge ligesom sin søster.

»Vi har altid sunget meget. Det ligger til familien«, siger tvillingerne, der til Anna's store ærgrelse slap igennem både pre-audition hos DR i Århus og den efterfølgende audition i starten af november i København foran dommer-trioen Pernille Rosendahl, Thomas Blachmann og Cutfather. Her endte de med at blive blandt de 15 udvalgte indenfor kategorien »grupper«. Pernille Rosendahl fik denne kategori at arbejde med, og skulle straks skære fem væk. Også dette »blodbad« slap Anna og Sofie helskindet igennem, og de har så siden været i bootcamp med Pernille Rosendahl. Hvad det ender med må man se de kommende fredage på DR1.

Har fået mundkurv på

»Vi har fået mundkurv på. Vi må ikke sige et kvæk om hvordan det går«, siger tvillingerne.

De må dog gerne fortælle om deres syn på de tre dommere og hele det store X-factor set-up.

»Pernille er fin, men hun er måske lidt for sød og kærlig. Vi ville hellere have haft Blachmann, fordi han siger tingene ligeud. Men generelt set er der rigtig gode forhold for os deltagere. De er gode til at hjælpe os med at kapere hele det her cirkus, samtidig med, at de er super-gode til at forberede os på den voldsomme opmærksomhed man bliver udsat for som X-factor-deltager. Vi har ikke engang været på skærmen endnu, og alligevel bliver der hevet og flået i os«, siger tvillingerne, der er blevet rigtig gode venner med Rikke og Trine - et andet tvillingepar i dette års X-factor-konkurrence på DR1.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Kultur For abonnenter

Bedre end Beyoncé og i sang med Prins Henrik: Ti ting du ikke vidste om legendariske Michael Learns to Rock

Annonce