Annonce
Aarhus

Grenaabanen først færdigbygget til april

Aarhus Letbane har nu afleveret de rapporter og andre materialer til Trafikstyrelsen, der er nødvendige, hvis toget fortsat skal have lov til at køre på den indre strækning mellem Aarhus H og Universitetshospitalet i Skejby. Foto: Scanpix

Aarhus Letbane har afleveret den rapport, der skal sikre fortsat kørsel på den indre strækning. Samtidig arbejdes der på godkendelse af Odderbanen.

Annonce

GRENAA/ODDER: Det bliver hverken i morgen eller i overmorgen, at Djursland og Odders pendlere kan skifte busser og rutebiler ud med letbanetog.

Det fremgår af en ny status-opdatering på letbanens hjemmeside.

Det fremgår, at strækningen mod Grenaa slet ikke er bygget færdig endnu.

"Der er god fremdrift på anlægsarbejdet - blandt andet er der etableret køreledningsanlæg på hele strækningen, og alle transformerstationer er testede og klar. Strækningen forventes at være færdigbygget medio april," står der.

Odderbanen er færdigbygget, men endnu ikke godkendt.

Der mangler en godkendelse af strækningens sikkerhedsreglement, selve letbanens tog samt regler for den fremtidige vedligeholdelse.

Desuden skal infrastrukturen - altså selve banen med hvad dertil hører - godkendes.

"Væsentligste udestående er godkendelse af ATP-systemet (Automatic Train Protection), der er nyt i forhold til godkendelsen af den indre strækning, hvor letbanetogene ikke benytter ATP," står der i opdateringen.

Annonce

Ingen åbningsdato

Et bud på, hvornår der kører tog mod Grenaa og Odder, ønsker letbanen ikke at give.

"Belært af erfaring ønsker Aarhus Letbane ikke at melde en åbningsdato ud, før alle nødvendige godkendelser fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er modtaget. Aarhus Letbane arbejder på højtryk for, at Odderbanen og derefter Grenaabanen kan åbne så snart som muligt," skriver letbanen.

Mens det fortsat er usikkert, hvornår letbanen kommer til at køre mod Odder og Grenaa, så har den sikret sig, at letbanetogene kan fortsætte med at køre på den indre strækning mellem Aarhus H og Universitetshospitalet i Skejby.

Da letbanen åbnede torsdag 21. december 2017 skete det på en række vilkår. Dem har letbanen arbejdet på at opfylde.

"Til de vilkår, der blev givet til kørsel på den indre strækning, har assessor udarbejdet en fornyet sikkerhedsvurderingsrapport. Sammen med det samlede regelgrundlag for letbanens indre strækning er rapporten fremsendt til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen den 20. februar. Dermed har Aarhus Letbane fulgt den aftale tidsplan og nået en vigtig milepæl, der sikrer fortsat kørsel på den indre strækning," står der i opdateringen.

Letbanens kommunikationschef, Jens Velling, forklarer, at Trafikstyrelsen nu skal i gang med at godkende rapport og regelgrundlag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Hætteklædte tyveknægte på båd skaber utryghed på Aarhus Ø

Annonce