Annonce
Aarhus

Grenaabanen først færdigbygget til april

Aarhus Letbane har nu afleveret de rapporter og andre materialer til Trafikstyrelsen, der er nødvendige, hvis toget fortsat skal have lov til at køre på den indre strækning mellem Aarhus H og Universitetshospitalet i Skejby. Foto: Scanpix

Aarhus Letbane har afleveret den rapport, der skal sikre fortsat kørsel på den indre strækning. Samtidig arbejdes der på godkendelse af Odderbanen.

GRENAA/ODDER: Det bliver hverken i morgen eller i overmorgen, at Djursland og Odders pendlere kan skifte busser og rutebiler ud med letbanetog.

Det fremgår af en ny status-opdatering på letbanens hjemmeside.

Det fremgår, at strækningen mod Grenaa slet ikke er bygget færdig endnu.

"Der er god fremdrift på anlægsarbejdet - blandt andet er der etableret køreledningsanlæg på hele strækningen, og alle transformerstationer er testede og klar. Strækningen forventes at være færdigbygget medio april," står der.

Odderbanen er færdigbygget, men endnu ikke godkendt.

Der mangler en godkendelse af strækningens sikkerhedsreglement, selve letbanens tog samt regler for den fremtidige vedligeholdelse.

Desuden skal infrastrukturen - altså selve banen med hvad dertil hører - godkendes.

"Væsentligste udestående er godkendelse af ATP-systemet (Automatic Train Protection), der er nyt i forhold til godkendelsen af den indre strækning, hvor letbanetogene ikke benytter ATP," står der i opdateringen.

Annonce

Ingen åbningsdato

Et bud på, hvornår der kører tog mod Grenaa og Odder, ønsker letbanen ikke at give.

"Belært af erfaring ønsker Aarhus Letbane ikke at melde en åbningsdato ud, før alle nødvendige godkendelser fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er modtaget. Aarhus Letbane arbejder på højtryk for, at Odderbanen og derefter Grenaabanen kan åbne så snart som muligt," skriver letbanen.

Mens det fortsat er usikkert, hvornår letbanen kommer til at køre mod Odder og Grenaa, så har den sikret sig, at letbanetogene kan fortsætte med at køre på den indre strækning mellem Aarhus H og Universitetshospitalet i Skejby.

Da letbanen åbnede torsdag 21. december 2017 skete det på en række vilkår. Dem har letbanen arbejdet på at opfylde.

"Til de vilkår, der blev givet til kørsel på den indre strækning, har assessor udarbejdet en fornyet sikkerhedsvurderingsrapport. Sammen med det samlede regelgrundlag for letbanens indre strækning er rapporten fremsendt til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen den 20. februar. Dermed har Aarhus Letbane fulgt den aftale tidsplan og nået en vigtig milepæl, der sikrer fortsat kørsel på den indre strækning," står der i opdateringen.

Letbanens kommunikationschef, Jens Velling, forklarer, at Trafikstyrelsen nu skal i gang med at godkende rapport og regelgrundlag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Se de vilde billeder: AGF-triumf i Herning

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

Annonce