Annonce
Aarhus

Grill din bøf over mobilen!

Svineren af en engangsgrill er passé i Strandbaren. Betal 10 kroner over din mobil - og du får 20 miniutters grilltid på folkegrillen.

Strandbaren i Aarhus har fået Danmarks første Folkegrill, hvor du betaler 10 kroner over mobiltelefonen. Send en sms -1944 - og din mobil giver besked til den nye opfindelse, Folkegrill, om 20 minutters effektiv varme og grilltid til din bøf på den store plade.

»Folkegrill er meget mere miljøvenlig end engangsgrillen. Aarhus Kommune var med på ideen, og så håber jeg, at den vil sprede sig til en masse andre kommuner i landet,« siger Folkegrills fader, 31-årige Jens Christian Demant fra Aarhus.

Han er, som han selv siger, født iværksætter. Uden uddannelse - men med iværksættergenet intakt - har han det seneste år udviklet Folkegrill, som via et integreret modem får sendt signaler fra brugerens mobiltelefon, når sms'en er gået igennem. Grillmesteren, der til gengæld får 20 minutters grilltid ved pladen, der bliver 150 grader varm, kan til gengæld slå alle tænkelige bakterier ihjel ved de høje varmegrader.

Annonce

»Engangsgrillen er nem at købe - men svær at komme af med. Folkegrillen er et klart alternativ til engangsgrillen. Den er samtidig sikker i drift for brugeren,« siger Jens Christian Demant, der har udviklet grillen sammen med det randrusianske firma By Bang, der blandt andet gør i udendørsmøbler.

Foreløbig er Folkegrill sat op på havnen i Aarhus i Strandbaren, hvor den var gratis at benytte under VM i fodbold, samt i Haderslev.

Jens Christian Demant lægger ikke skjul på, at han har importeret ideen til Folkegrill, som vejer næsten 400 kilo og ikke er sådan at slæbe væk med, fra Australien, hvor frygten skovbrande er stor - og netop fælles grill med sikkerheden i top er varet.

»Folkegrill er innovativ. Den betales og betjenes via mobilen. Lige nu betaler folk over deres mobilregning - men senere kobles Mobile Pay på.«

»Ideen er på sigt, at en kommune som Aarhus skal have fem-seks Folkegrill. Hver enkelt hviler i sig selv. Når omkostninger til el og service er trukket fra skal der gerne være et overskud, som Aarhus så kan investere i andre sjove ting i for eksempel nærområdet, hvor folkegrillen står.«

En af de store fordele ved Folkegrill, der er beklædt med rustfri stål, hvor grillmesteren kan arbejde med sine fødevarer, er, at den ingen rist har - men én stor plade.

»Det betyder, at du kan lave spejlæg eller scrambled Eggs på grillen. Så der er mange fordele,« siger opfinderen.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Debat

Gå med i Aarhus Pride: For alt for mange er det stadig utrygt at være sig selv

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce