Annonce
Sport

Grimme skår i glæden for VSK: Fire spillere blev skadet i vital sejr

Anders Fæster scorede lørdag sit andet mål i sin VSK-karriere. Foto: Ole Nielsen.
Anders Fæster blev matchvinder to minutter efter sin indskiftning lørdag eftermiddag mod FC Sydvest. Men samtidig var der skavanker til fire spillere - heriblandt anfører Marcus Sloth.

FODBOLD: Det var lidt ligesom at gå barfodet henover tusindvis af legoklodser velvidende, at der efter alle pinslerne ville stå en iskold Ceres og vente på en.

VSK Aarhus vandt lørdag deres 2. Divisions-opgør med 1-0 på hjemmebane mod Tønder-holdet FC Sydvest. Indskiftede Anders Fæster blev matchvinder med cirka ti minutter igen og gav VSK en topvigtig sejr i jagten på top seks.

Men inden da havde holdet brugt alle tre udskiftninger på grund af skader. I første halvleg røg Rasmus Borup ud, da han mærkede et smæld i lysken. Den venstrebenede forsvarsspiller har spillet en stærk sæson og har været i startopstillingen i 18 af 19 kampe.

Annonce

Senere måtte Oscar Scott Carl sætte sig ned og tage sig til baglåret, og til allersidst var det anfører og midtbaneanker Marcus Sloth, der efter en ellers stor kamp måtte gå ud, mens han tog sig til akillessenen.

2. Division

VSK Aarhus - FC Sydvest 05 Tønder 1-0 (0-0)

  • 1-0 Anders Fæster (79.)
  • VSK Aarhus (3-5-2): (Rasmus From - Magnus Enggaard, Jacob Green-Pedersen, Rasmus Borup (Arfan Habibi 28.) - Jacob Hansen Niklassen, Jonas Spornberger, Marcus Sloth (Anders Fæster 77.), Oscar Scott Carl (Thais Damgaard 53.), Malthe Karsberg - Malthe Boesen (Mathies Skjellerup 77.), Martinus Mandal
  • FC Sydvest (3-4-3): Kasper Tiedemann - David Easter, Christian Degn, Joe Guinchard - Marco Hansen, Benjamin Zjajo, Lasse Seistrup Clausen (Andreas Broe 85.), Oliver Nielsen - Martin Hedeager Jensen (Martin Riis 85.), Martin Egelund, Ardit Murati
  • Advarsler: VSK: Martinus Mandal & Thais Damgaard, Sydvest: Lasse Seistrup Clausen & Christian Degn. 

Det var alle tre udskiftninger, og midterforsvareren Magnus Enggaard var endda også nede at sidde i græsset, men var nødsaget til at spille opgøret færdig.

- Vi ender lidt med at blive pressede, fordi vi står med to skader og en indskiftningsmulighed til sidst. Men som folk faldt fra hinanden, turde jeg ikke bruge min sidste indskiftning en halv time før tid, og det var vist meget klogt i sidste ende, siger Jens Gjesing med reference til Marcus Sloths skade med 13 minutter igen.

Låst første halvleg

Selve opgøret var på rigtig mange punkter meget lidt interessant. I hvert fald i første halvleg, hvor opgøret var låst, og hvor VSK måske var lidt forkrampede i deres bevægelser.

Sydvest overraskede også. Efter en hel sæson med 4-4-2-fodbold valgte sønderjyderne pludselig at spille 3-5-2, hvilket tydeligvis overraskede. Og med de mange skader in mente blev Jens Gjesing nødsaget til at rokere på en del pladser undervejs i kampen, hvilket gjorde, at der ikke var den helt store rytme.

- Jeg synes, der er to halvlege. I første halvleg er det jævnbyrdigt, og det er meget fair, at der står 0-0 til pausen efter en halvleg, hvor Sydvest også kommer med fin energi, og hvor vi skal omstille os til deres nye formation. Det justerer vi i pausen og sætter os tungt på kampen i anden halvleg.

- Men når man ikke lige får sparket boldene ind eller gjort chancerne store nok, så bliver det tæt. Det er svært hver weekend, og det er det også mod FC Sydvest, siger Jens Gjesing.

Til gengæld havde manageren kløgt med de indskiftninger, han fik lavet. I forbindelse med Marcus Sloths skade tog han midtbanespilleren samt targetman-angriberen Malthe Boesen af banen og indsatte i stedet en helt ny angriberduo i Mathies Skjellerup og Anders Fæster.

To minutter senere var Skjellerup løbet dybt i den venstre side af feltet, hvor han i første omgang blev blokeret, men i anden omgang blev hans indlæg centreret ind til Anders Fæster, der kunne score sit allerførste ligamål nogensinde. Det var samtidig bare hans andet seniormål. Det første faldt mod Jyllandsserie-mandskabet Aalborg Freja i sommer.

I resten af opgøret forsøgte Sydvest at satse, men de gjorde det stort set uden at skabe chancer, og VSK var i virkeligheden tættere på 2-0 end på at smide sejren.

En gylden sejr for VSK Aarhus, der nu har lagt tre points afstand ned til Aarhus Fremad under top seks-stregen, der giver en plads i landets tredjebedste fodboldrække i næste sæson. Dog kan Brabrand IF gøre afstanden lidt mindre, hvis de vinder deres kamp mod Thisted søndag.

Men sejren kom i hus for VSK. Så mon ikke der bliver plads til en iskold Ceres Top til aftensmaden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Påkørt betjent opereret i hjernen: Han er stadig i livskritisk tilstand

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Annonce