Annonce
Aarhus

Grinede til hinanden i retten: Fire mænd varetægtsfængslet efter overfald med peberspray og knivstik i ryggen

Østjyllands Politi var massivt tilstede på skolen i timerne efter knivoverfaldet. Foto: LocalEyes
Der kom ikke mange detaljer frem fra det voldsomme overfald i Risskov mandag, da dommeren valgte at lukke dørene ved grundlovforhøret.

AARHUS: Blot 23 timer efter, at en 17-årig elev på Aarhus Handelsgymnasium blev overfaldet og stukket med kniv flere gange på skolens udearealer, blev fire unge mænd med blå overtræksdragter, sorte badetøfler og håndjern ført ind i retten af otte betjente.

De fire unge mænd, to på 18 år og to på 19 år, blev anholdt i en bybus ved Viby Ringvej godt en time efter overfaldet på Vejlby Centervej i Risskov mandag, og tirsdag ved middagstid blev de så fremstillet i grundlovsforhør, hvor anklagemyndigheden krævede varetægtsfængsling af alle fire.

Alle fire er sigtet for legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter efter straffelovens paragraf 245, stk 1.

Det var gode vidner på stedet, der oplyste, at der var tale om fire gerningsmænd, og at de var stukket af ved at tage bussen fra stedet. Kort efter kunne en patrulje derfor anholde fire yngre mænd i en bybus.

En politihund lugtede sig efterfølgende frem til en kniv med blod på.

De 4 unge mænd blev alle varetægtsfængslet i fire uger.

Annonce
En 17-årig elev på Aarhus Handelsgymnasium blev mandag overfaldet af fire unge mænd og stukket med kniv på skolens udearel. Foto: LocalEyes

Betjent hævede stemmen

Da de én efter én blev ført ind i Retssal 13 ved Retten i Aarhus og placeret på deres plads overfor anklageren, smilede og grinede de til hinanden.

De fire mænd fik ved ankomsten tildelt hver deres forsvarsadvokat, og gik afsides for at snakke i enrum med advokaterne, men da de skulle tilbage til retssalen måtte en af betjentene lige hæve stemmen, da to af de sigtede øjensynligt forsøgte at udveksle et par ord med hinanden på gangen udenfor retssalen.

Med et brysk ”I ved godt, I ikke må tale sammen” blev de sendt ind i retssalen til deres pladser.

Her kunne anklageren læse sigtelsen op for de fire mænd, og ifølge anklageren skulle de mandag klokken 13.10 i forening og under forudgående aftale have overfaldet en 17-årig mand, som de først sprøjtede i ansigtet med en peberspray, hvorefter de slog og sparkede ham og til sidst stak ham med kniv fire gangen i lænden og i ballen.

Alle fire nægtede sig skyldige.

Herefter bad anklageren om lukkede døre under resten af grundlovsforhøret, og selv om repræsentanter for pressen argumenterede imod det, da Østjyllands Politi allerede mandag meldte ud, at der var fire gerningsmænd og nu fire anholdte og sigtede – og der derfor ikke bør være flere gerningsmænd på fri fod – så valgte dommer Anne Segato at lukke dørene.

Skoleelever i chok

Der var omkring 10 vidner, der så overfaldet på den 17-årige gymnasieelev, og de samt skolens personale kom hurtigt den unge elev til hjælp og fik ringet efter en ambulance.

Trods det grove overfald kunne Østjyllands Politi mandag eftermiddag fortælle, at den 17-årige var uden for livsfare. Ifølge politiet skulle der være tale om en intern strid, og derfor ikke noget, der tyder på, at det er banderelateret.

Den 17-årig mand blev udskrevet fra hospitalet mandag aften og skulle efter omstændighederne have det godt.

Aarhus Handelsgymnasium valgte allerede mandag at få en psykolog til skolen, så de elever, der havde overværet overfaldet, kunne få psykologbistand.

Derudover havde skolen i samarbejde med Falck Healthcare planlagt en gruppe-debriefing på skolen tirsdag morgen, hvor der ligeledes igen ville være mulighed for enkeltsamtaler til de elever, der måtte ønske det.

De fire unge mænd blev alle varetægtsfængslet i fire uger.

Det var her på Aarhus Handelsgymnasium på Vejlby Centervej en 17-årig elev blev overfaldet, slået, sparket og stukket i ryggen. Foto: Google Street view
Omkring 10 af skolens elever overværede knivoverfaldet, og politiet gik straks i gang med at afhøre vidner. Foto: LocalEyes
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Minut for minut: Gyserafslutning - Silkeborg henter sejren hjem i kampens sidste minutter 

Annonce