Annonce
Sport

Grosjean overvejede Formel 1-karriere før Haas-forlængelse

Albert Gea/Reuters
Sulten efter at køre med om sejre fik Romain Grosjean til at overveje, om han ville fortsætte i Formel 1.

Den franske Formel 1-kører Romain Grosjean kommer næppe til at køre med om sejren, så længe han kører for Haas, hvor han er kollega med danske Kevin Magnussen.

Netop sulten efter at køre om sejre spillede en stor rolle i franskmandens overvejelser, inden det tidligere i denne uge blev meldt ud, at Grosjean også kører for det amerikanske Formel 1-hold i 2020.

Det siger Romain Grosjean ifølge Ekstra Bladet ved en presseseance forud for weekendens grandprix i Singapore.

- Jeg har ikke vundet et mesterskab siden 2011 (GP2, red.). Siden 2013 har jeg ikke haft en bil, som kunne komme på podiet. Nogle gange er det som at spille tennis med et bordtennisbat, og så vinder du ikke mange turneringer. Har jeg lyst til at fortsætte denne Davids kamp mod Goliat?

- Så jeg overvejede, om jeg ville fortsætte i Formel 1. Eller om jeg ville være mere lykkelig i et mindre profileret mesterskab, hvor man måske tjener lidt mindre, men kører med om sejren, siger Grosjean.

Den 33-årige franskmands bedste resultat i en Haas-racer er en fjerdeplads i Østrig sidste år. Han har kørt for Haas siden 2016. Året efter tilsluttede Kevin Magnussen sig holdet.

Romain Grosjean debuterede i Formel 1 i 2009. Mest succes opnåede han i sine sæsoner hos Lotus fra 2012 til 2015. Her blev det til ti podiepladser fordelt på to andenpladser og otte tredjepladser.

/ritzau/

Annonce
Ekstra Bladets artikel med Romain Grosjean
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Annonce