Annonce
Aarhus

Grund til at være opmærksom: De bedste betingelser for giftige, blågrønne alger

Flere danske strande har været plaget af blågrønne alger. Men ikke de århusianske strande. Der er en risiko, og man bør holde øje, lyder det fra biolog. Indtil da er det bare med at nyde det danske sommervejr. Mathias fem år, Mikkel otte år og Mads 5 år nyder, at vandet ved Tangkrogen er usædvanlig varmt og helt rent. Foto: Jens Thaysen

Mange danske strande har hejst det røde flag, fordi de er plaget af blågrønne alger. Der er endnu ingen meldinger om blågrønne alger langs kysten i Aarhus, men risikoen er der, og der er grund til at være opmærksom, siger biolog.

Annonce

AARHUS: Det røde flag er hejst på flere strande på Sjælland, Lolland og Bornholm på grund af blågrønne alger. Algerne kan være giftige og derfor er badning frarådet.

På kyststrækningen i Aarhus har man ikke observeret blågrønne alger, men der er grund til at være opmærksom.

- Der er bestemt en risiko, og man kan ikke forudsige, om de kommer. Vandet er varmt, og det blæser ikke særlig meget, så de har de bedste betingelser for at blive til noget, siger Annemette Sørensen, biolog hos Aarhus Kommune.

De blågrønne alger kommer og går, som vinden blæser, så de er næsten lige så hurtigt væk, som de kommer. Indtil videre er der ingen meldinger om de giftige alger langs den østjyske kyststrækning, men Annemette Sørensen opfordrer til, at man holder øje med vandet, når man vil køles af.

- Hvis det ser uklart og mærkeligt ud, kan det være et tegn på blågrønne alger, og så kan man med fordel tjekke badevands-appen eller kontakte miljøvagten, siger Annemette Sørensen.

De blågrønne alger kan udskille noget gift, der kan give udslæt, diarré og hovedpine. Derfor skal både dyr og mennesker undgå at bade, hvis der er blågrønne alger i vandet.

- Vi kan kun håbe, at vi slipper. Men der er større risiko, end der tidligere har været på grund af vejret, siger hun.

Aarhus Kommune kontrollerer badevandet ti gange i løbet af badesæsonen fra 1. juni til 1. september. Hvis man ser noget mærkeligt, kan man tjekke appen "Badevand" eller henvende sig til Aarhus Kommunes miljøvagt.

De blågrønne alger er observeret i Aarhus Å og Brabrand Sø denne sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Beboere og medarbejdere smittet: Bofællesskab for handicappede hårdt ramt af coronaen

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Aarhus For abonnenter

Kiks i kommunikationen kan udløse konflikter: - Et plejehjem i Aarhus er på ingen måder et luksushotel

AGF

Skuffet David Nielsen efter nederlag: - Vi manglede kvalitet offensivt

AGF For abonnenter

Kampen kort: VAR, frispark og generel tumult dominerede i AGFs første sæson-nederlag

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Kun AGF-defensiven ragede en smule op søndag aften

Annonce