Annonce
Debat

Grundejere i Hasle opfordrer byrådet: Tag dialogen med borgerne seriøst og giv os reel indflydelse

"Desværre er de mange ønsker ikke blevet hørt, og oplevelsen er, at Aarhus Kommune fortsætter, som den plejer – helt modsat ambitionerne i Aarhuskompasset, der flot siger "mindre system, mere borger"," skriver Grundejerforeningen Klokkerparken. Grafik: Jens Nex

DEBAT: Aarhus Kommune siger, at der skal mere fokus på det, der giver værdi for borgerne og samfundet, og at den vil lytte mere til borgerne og ikke bare gøre, som den plejer. Den udmelding står i skærende kontrast til udarbejdelsen af Helhedsplanen for Hasle Centrum.

Hvis byrådet ønsker at fremstå troværdigt, må det enten lytte til borgerne og give os medindflydelse, eller i det mindste have modet til at sige, at det ikke lytter.

Vi har med interesse læst debatindlægget fra 3. oktober af Bent Hjort, der beskriver "byudvikling" i Risskov. Debatindlægget indeholder mange paralleller til processen i Hasle, hvor vi også oplever, at fornyelse er lig med ekstrem fortætning, og hvor nuværende beboeres ønsker til udvikling af området ignoreres.

Annonce

Aarhus Kommune har udarbejdet en helhedsplan for udviklingen af Hasle Centrum. Det er en oplagt mulighed for at lytte til borgernes ønsker og udvikle en del af Aarhus til glæde og gavn for nuværende og nye beboere. En helhedsplan er – med Aarhus Kommunes egne ord – en forventningsafstemning mellem borgere, developere og kommune.

Vi vil derfor opfordre byrådet til følger sit eget kompas og genoverveje vedtagelsen af Helhedsplanen for Hasle Centrum og i stedet tage dialogen med borgerne seriøst og give os reel indflydelse på udviklingen af det område, vi bor i.

Grundejerforeningen Klokkerparken

I udviklingsprocessen har der været en offentlig høring med 31 høringssvar. Samlet 177 sider med ønsker og holdninger til udvikling af bydelen fra beboerne. Desværre er de mange ønsker ikke blevet hørt, og oplevelsen er, at Aarhus Kommune fortsætter, som den plejer – helt modsat ambitionerne i Aarhuskompasset, der flot siger "mindre system, mere borger".

Byrådsbehandlingen af helhedsplanen den 15. september 2021 giver indtryk af, at høringsfasen har resulteret i store ændringer og forbedringer af helhedsplanen. Det er imidlertid ikke tilfældet. Retfærdigvis skal det nævnes, at der er sket enkelte forbedringer. Eksempelvis er bygningshøjden i boligområderne nedsat fra tre-fire etager til to-tre etager.

Men i al væsentlighed er helhedsplanen præcis, som den var før den offentlige høring. Eksempelvis fastholdes muligheden for højhuse på op til 12 etager og fire-seks etager i centerområderne. Hvad angår grønne områder og trafik fremgår det i gennemgangen af høringssvarene, at "Teknik og Miljø anbefaler, at høringssvarene ikke giver anledning til ændringer i planen". Det betyder blandt andet, at der åbnes for opførelse af en institution i Klokkerparken, et område, som Aarhus Kommune selv beskriver som bevaringsværdigt kulturmiljø.

Helhedsplanen for Hasle Centrum blev vedtaget af byrådet 29. september efter et meget kort forløb. Det lykkedes i processen kun Grundejerforeningen Klokkerparken at få ændret enkelte formuleringer i helhedsplanen som følge af et foretræde for Teknisk Udvalg i 11. time.

Borgerne er blevet inddraget i processen, men har ikke haft nogen reel indflydelse.

Vi vil derfor opfordre byrådet til følger sit eget kompas og genoverveje vedtagelsen af Helhedsplanen for Hasle Centrum og i stedet tage dialogen med borgerne seriøst og give os reel indflydelse på udviklingen af det område, vi bor i.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten her

Aarhus For abonnenter

Her vil byrådet skabe vild natur: Men hov - naturen her er allerede vild

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Mads var en af de første, der flyttede til Nye: - Ringede man efter en taxa, ringede de tilbage og var sure - ingen GPS kunne finde os

Norddjurs For abonnenter

Lige lovlig liberal: Østjysk LA-formand snød statskassen for 500.000 kroner

Sport

Aarhus United smed solid føring på få minutter: - Nu laver vi kun en lille overraskelse ved at tage et point

Aarhus

Kendt fiskehandel får sur smiley for rengøring: - Det gør kraftedeme ondt

Aarhus

Ugens corona-tal: Smitten stiger på landsplan, men Aarhus ligger stadig lavt

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er det her Østjyllands næste Michelin-stjerne? Derfor er svaret lige nu, nej

Debat

Nu går det løs på lygtepælene: Valgplakaterne skal op, og det skal være efter reglerne

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Værs'go, nu kan du købe din nye bolig: Skåde-villa sætter prisrekord i Aarhus

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aarhus

Menneskelort flyder fortsat i Riis Skov: Nu vil kommunen sætte endnu større skilte op for at stoppe skovskidning

Aarhus For abonnenter

Brandmand ramt af kræft og blodpropper: - Det er ufatteligt, at jeg ikke kan blive undersøgt for PFOS-forgiftning

Sport

For to år siden blev Thor erklæret håndboldinvalid: I dag er han stamspiller i Skanderborg Aarhus

Annonce