Annonce
Østjylland

Grundloven er også for de allermindste

Efter grundlovstalen var der en række aktiviteter rundt om i Seminarieparken. Foto: Jens Amtoft
For fjerde gang gik Gedveds tre børnehaver sammen om Børnenes Grundlovsdag. Udvalgsformand Lone Ørsted holdt talen.

Gedved: - Ved I, hvad det vil sige at have en grundlov, spurgte formand for børne- og uddannelsesudvalget Lone Ørsted (S) de omkring 100 børnehavebørn, der onsdag formiddag var samlet i Seminarieparken i Gedved.

- Jaahhh, råbte de tre- til seksårige børn i munden på hinanden.

Lone Ørsted var inviteret til at holde årets grundlovstale for børnene i Gedved, men ud over det lidt abstrakte spørgsmål om grundloven talte hun ud fra temaet "børns ret til forskellighed".

- Vi er alle sammen forskellige inden i, og alligevel ligner vi alle sammen hinanden, sagde hun.

Lone Ørsted afsluttede talen med at fortælle eventyret om heksen med de store fødder, og det var noget, der faldt i god jord hos børnene.

Annonce
Formand for børne- og uddannelsesområdet, Lone Ørsted (S), fortalte eventyret om heksen med de store fødder.

Samarbejde

Der er fjerde gang, der bliver holdt Børnenes Grundlovsdag i Gedved, men ideen blev til i 1996, da en række landsdækkende foreninger og organisationer besluttede at gøre noget på børneområdet.

Formålet er at sætte fokus på børnenes rettigheder og sikre gode opvækstvilkår.

- Det er byens tre børnehaver, Hasselhuset, Livstræet og Livets børn, der arrangerer dagen sammen. Selv om vi er tre forskellige børnehaver, har vi faktisk et fint samarbejde, understregede Dorte Mathiasen fra Livets børn.

Efter Lone Ørsteds officielle tale var der fællessang og aktiviteter rundt om i parken og på idrætspladsen.

Til sidst var der en overraskelse, da Trolde Alfen kom forbi og underholdt da mange Gedvedbørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Oversvømmelser lukkede to veje, og så blev folk tossede: - Vi fik fingeren og skældud

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce