Annonce
Østjylland

Drengerøve kommer ikke til at bjærge grundstødt skibsvrag: Ejer har sagt nej til at få hjælp fra dem

Det grundstødte skib 30 meter fra kysten lidt nord for Grenaa kommer formentlig til at ligge der i lang tid. Ejeren har nemlig takket nej til en gruppe mænd, som tilbød at flytte det. Foto: Anders Tilsted
Ejeren af det grundstødte skibsvrag lidt nord for Grenaa vil ikke have, at en gruppe maskinglade mænd bjærger det. Så måske bliver det liggende i årevis.

Grenaa: For små to uger siden kunne Amtsavisen fortælle, at en gruppe mænd med nogle store maskiner gerne ville bjærge det grundstødte skibsvrag, som ligger 30 meter ude i vandet i Ålebugten lige nord for Grenaa.

Ejeren af skibet skulle ikke betale dem, men de havde brug for penge til diesel, og derfor ville de starte en indsamling. Siden er tilkendegivelserne om at spæde lidt til økonomisk, hvis planerne bliver til noget, strømmet ind fra nær og fjern. Men de maskinglade mænd kommer ikke til at bjærge skibsvraget.

Amtsavisen har nemlig været i kontakt med en ven til ejeren, der hjælper ham. Hun siger, at de ikke synes tilbuddet om hjælp er seriøst. Derfor har de sagt nej tak, og hun har ikke yderligere kommentarer.

Annonce

- Vi skulle nok få skibet derfra

Det forstår en af de maskinkyndige mænd, Erik Kristensen fra Grenaa, ikke så meget af. Han har brugt meget tid på at undersøge mulighederne, og han har også mødtes med ejeren.

- Vi skulle nok have fået skibet derfra. Vi ville gøre det for at hjælpe ham, og fordi vi synes, det kunne være sjovt at bjærge et skib. Men sådan skulle det ikke være. Jeg synes, at der er gået lidt drama i den, og nu magter jeg ikke at bruge mere tid på det, siger han.

Skibet har ligget i Ålebugten siden slutningen af februar, hvor ejeren stødte på grund. Foto: Anders Tilsted

Der har blandt andet været uenighed om, hvordan en eventuel indsamling skulle foregå. Erik Kristensen har virksomheden "Projekt biler - køb og salg", hvor han køber og sælger specielle biler og andre maskiner. Han betegner sig selv og hans venner som en flok drengerøve, der går meget op i store maskiner, og har mange af dem.

Annonce

Store planer om traktor og båd

I første omgang var det meningen, at de ville køre en stor traktor ned på stranden, sætte nogle kæder om skibsvraget og så trække det ind på land.

Men de har også en båd, og sidenhen blev planen, at bruge båden til at trække skibsvraget ind i Grenaa Havn. Tanken var, at skibsvraget nok ville tage mindre skade af den type bjærgning. Men ejeren har tilsyneladende ikke rigtig troet på, at nogle af tingene ville fungere.

- Vi må jo se, om ejeren fortryder og vender tilbage på et tidspunkt. Hvis han gør det, må vi vurdere, om vi stadigvæk har lyst til at hjælpe, fortæller Erik Kristensen.

Annonce

Skib kan blive liggende i årevis

Det helt store spørgsmål er selvfølgelig, hvad der nu skal ske? Intet tyder på, at ejeren selv har mulighed for at betale for at få skibet bjærget. Han boede på det rundt omkring i havneområdet, inden han stødte på land en lille kilometer fra Fornæs Fyr i slutningen af februar. Her blev han hjulpet i land af Kystredningstjenesten.

Da skibsvraget ikke lækker olie og ikke forstyrrer skibssejladsen, kommer myndighederne ikke til at gøre noget. Derfor kan skibet blive liggende i flere år, inden vand, vind og vejr selv får has på det.

Der er dog også den mulighed, at nogle andre siger til ejeren, at de vil hjælpe, og at han siger ja til dem. For ejeren skal give lov til at bjærge det, og man skal også lige give Kystdirektoratet besked.
Annonce
Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Navne

Mindeord: Joan Drews var en kreativ og hårdfør kvinde med en ukuelig vilje til at overvinde smerte

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Aarhus For abonnenter

Her er ugens nyheder om navne i erhvervslivets top

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Annonce