Annonce
Sport

Grundstammen er på plads hos de neon grønne

SK Aarhus cheftræner Jesper Holmris har ingen planer om at gå på storjagt hos det netop lukkede EH Vejen. Kun spillere fra den allerøverste top er interessant for århusianerne.

Mandag aften måtte EH Vejen endegyldigt melde pas til en ny sæson i kvindernes håndboldliga og lade sig gå konkurs. Et nyt slag til ligaen, der samtidig efterlader en hel trup uden kontrakt. Men selvom det ligner et fristende tag-selv bord for en oprykningsklub som SK Aarhus, skal man ikke forvente et større ryk ind fra det vestjyske.

Annonce

Den århusianske klub er i fuld med at få styr på den trup, der sikrede oprykning for få uger siden og kan allerede melde ud, at Mathilde Juncker, Anna Sophie Okkels, Line Uno, Mette Tranborg, Emma Mogensen og snarligt Natashca Ohlendorff er klar til at trække den neongrønne spilletrøje over hovedet i den nye sæson.

Samtidig er man i dialog med Ramona Szabo og Marthe Berger om en forlængelse af samarbejdet.

»Den eneste position, hvor vi for alvor er i mangel på spillere, er højre fløj, hvor vi skal have en erstatning for Pernille Clausen, der er ude i længere tid. Vi stoler meget på vores egne spillere og derfor skal der heller ikke hentes ret mange ind. Vi kigger efter forstærkning, men det gør vi altid,« siger SK Aarhus' cheftræner Jesper Holmris og fortsætter:

»Det er kun højre fløj, som kan fremhæves som et specifikt mål, ellers kigger vi meget bredt. Generelt set har vi en rigtig god fornemmelse med de spillere, som vi allerede har. Spillere som Line Uno, Anna Sophie Okkels, Natascha Ohlendorff, Mette Tranborg og Emma Mogensen har alle vist, at de kan begå sig på et højt niveau. Det er klart, at en bagspiller af høj kvalitet vil pynte på enhver trup, men det skal også være en forstærkning på landsholdsniveau, hvis det skal have en interesse. Vi vil ikke gå ud og finde en spiller, der bare er fem til ti procent bedre end det, som vi har, så vil vi hellere give spillere som eksempelvis Emma Mogensen tid til at udvikle sig. Det tager tid, men vi vil hellere have tålmodighed,« siger han.

For selvom titlen som oprykker er knyttet sammen med SK Aarhus, så har man en tro på, at holdet som helhed også vil vokse i kraft med opgaven i landets bedste håndboldrække.

»Vi er glad for de piger, som vi allerede har her, og de er glade for at spille i klubben. Man skal huske, at vi kun har spillet sammen i et år som hold. Derfor vil vi også rykke os som kollektiv,« siger Holmris.

Styrkelsen af kollektivet skal blandt andet komme via en træningstur til Japan i juni måned. Her skal det århusianske ligahold deltage i en fire nationersturnering mod det japanske landshold, det sydkoreanske og et japansk ligahold, hvorefter den står på træningslejr og sightseeing for de århusianske spillere.

»Det bliver en træningsturnering på højt niveau, men også en glimrende måde for truppen, og eventuelle nye ansigter, til at blive rystet sammen. Vi skal ikke ud og spille europæiske kampe med SK Aarhus lige nu. Derfor er det her en god mulighed for truppen for at spille mod en anden stilart indenfor håndbolden. Det tror jeg, at vi kan lære rigtig meget af,« siger Holmris.

Han kan ikke selv deltage i den første del af turen, da det kolliderer med hans job som landstræner for det schweiziske kvindelandshold. Han håber dog, at det kan koordineres, så han kan slutte sig til holdet i den anden uge af turen.

Det er det japanske håndboldforbund, der har inviteret klubben til landet, som en del af forbundets forberedelser frem mod VM i 2019 og OL i 2020, der begge afvikles i Japan.

»Japanerne har spillet sig op gennem rækkerne i de senere år og har blandt andet været tæt på at slå Danmark ved de seneste to VM-slutrunder, men de er godt klar over, at de skal have noget mere sparring mod europæiske hold, hvis de skal have en chance for at steppe helt op i 2020,« fortæller Jesper Holmris.

SK Aarhus rejser til Japan 11. juni og skal være der frem til 21. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce