Annonce
Sport

Grundstammen er på plads hos de neon grønne

SK Aarhus cheftræner Jesper Holmris har ingen planer om at gå på storjagt hos det netop lukkede EH Vejen. Kun spillere fra den allerøverste top er interessant for århusianerne.

Mandag aften måtte EH Vejen endegyldigt melde pas til en ny sæson i kvindernes håndboldliga og lade sig gå konkurs. Et nyt slag til ligaen, der samtidig efterlader en hel trup uden kontrakt. Men selvom det ligner et fristende tag-selv bord for en oprykningsklub som SK Aarhus, skal man ikke forvente et større ryk ind fra det vestjyske.

Annonce

Den århusianske klub er i fuld med at få styr på den trup, der sikrede oprykning for få uger siden og kan allerede melde ud, at Mathilde Juncker, Anna Sophie Okkels, Line Uno, Mette Tranborg, Emma Mogensen og snarligt Natashca Ohlendorff er klar til at trække den neongrønne spilletrøje over hovedet i den nye sæson.

Samtidig er man i dialog med Ramona Szabo og Marthe Berger om en forlængelse af samarbejdet.

»Den eneste position, hvor vi for alvor er i mangel på spillere, er højre fløj, hvor vi skal have en erstatning for Pernille Clausen, der er ude i længere tid. Vi stoler meget på vores egne spillere og derfor skal der heller ikke hentes ret mange ind. Vi kigger efter forstærkning, men det gør vi altid,« siger SK Aarhus' cheftræner Jesper Holmris og fortsætter:

»Det er kun højre fløj, som kan fremhæves som et specifikt mål, ellers kigger vi meget bredt. Generelt set har vi en rigtig god fornemmelse med de spillere, som vi allerede har. Spillere som Line Uno, Anna Sophie Okkels, Natascha Ohlendorff, Mette Tranborg og Emma Mogensen har alle vist, at de kan begå sig på et højt niveau. Det er klart, at en bagspiller af høj kvalitet vil pynte på enhver trup, men det skal også være en forstærkning på landsholdsniveau, hvis det skal have en interesse. Vi vil ikke gå ud og finde en spiller, der bare er fem til ti procent bedre end det, som vi har, så vil vi hellere give spillere som eksempelvis Emma Mogensen tid til at udvikle sig. Det tager tid, men vi vil hellere have tålmodighed,« siger han.

For selvom titlen som oprykker er knyttet sammen med SK Aarhus, så har man en tro på, at holdet som helhed også vil vokse i kraft med opgaven i landets bedste håndboldrække.

»Vi er glad for de piger, som vi allerede har her, og de er glade for at spille i klubben. Man skal huske, at vi kun har spillet sammen i et år som hold. Derfor vil vi også rykke os som kollektiv,« siger Holmris.

Styrkelsen af kollektivet skal blandt andet komme via en træningstur til Japan i juni måned. Her skal det århusianske ligahold deltage i en fire nationersturnering mod det japanske landshold, det sydkoreanske og et japansk ligahold, hvorefter den står på træningslejr og sightseeing for de århusianske spillere.

»Det bliver en træningsturnering på højt niveau, men også en glimrende måde for truppen, og eventuelle nye ansigter, til at blive rystet sammen. Vi skal ikke ud og spille europæiske kampe med SK Aarhus lige nu. Derfor er det her en god mulighed for truppen for at spille mod en anden stilart indenfor håndbolden. Det tror jeg, at vi kan lære rigtig meget af,« siger Holmris.

Han kan ikke selv deltage i den første del af turen, da det kolliderer med hans job som landstræner for det schweiziske kvindelandshold. Han håber dog, at det kan koordineres, så han kan slutte sig til holdet i den anden uge af turen.

Det er det japanske håndboldforbund, der har inviteret klubben til landet, som en del af forbundets forberedelser frem mod VM i 2019 og OL i 2020, der begge afvikles i Japan.

»Japanerne har spillet sig op gennem rækkerne i de senere år og har blandt andet været tæt på at slå Danmark ved de seneste to VM-slutrunder, men de er godt klar over, at de skal have noget mere sparring mod europæiske hold, hvis de skal have en chance for at steppe helt op i 2020,« fortæller Jesper Holmris.

SK Aarhus rejser til Japan 11. juni og skal være der frem til 21. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Første dansker undersøges for coronavirus i Aarhus: Patienten har det godt, siger overlæge

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce