Annonce
Østjylland

Gruppe på 40 personer anmeldt for menneskesmugling

-- SØNDERJYLLAND IMOD SCHENGEN-- Danmarks kommende deltagelse i EU's Schengen-samarbejde, hvor paskontrol ved grænsen ophæves, vækker ikke begestring i Sønderjylland. Politimesteren i Gråsten og senest Politiforeningen i Tønder advarer mod en øget kriminalitet fra syd, når der ikke mere skal vises pas ved passage af den dansk-tyske grænse, som her ved grænseovergangen ved Frøslev.

Alle op mod 40 medlemmer af gruppen »Mossø for Mangfoldighed« er anmeldt til politiet for indsmugling af flygtninge fra Hamborg til Alken ved Skanderborg. Gruppen nægter at have deltaget i menneskesmuglingen.

Annonce

Op mod 40 personer er anmeldt til politiet for menneskesmugling.

Østjyllands Politi bekræfter at have modtaget en anmeldelse af medlemmerne af gruppen »Mossø for Mangfoldighed«, der blev stiftet i sommer af en gruppe borgere i og omkring Alken ved Skanderborg.

Medlemmerne af gruppen skulle ifølge anmelderen i september måned have smuglet flygtninge ind i Danmark fra Hamborg til Alken og herfra have fordelt dem til hele Skandinavien. Det skriver anmelderen i en mail til Århus Stiftstidende og underskriver sig med »Borgergruppen (den oprindelige) ved Mossø«.

Avisen har forgæves forsøgt at finde den anonyme afsender for en uddybning. Til gengæld er det lykkedes at få fat i flere medlemmer af Mossø for Mangfoldighed, der alle afviser beskyldningerne og er helt uforstående over for påstanden om menneskesmugling.

»Jeg har på ingen måde selv deltaget i menneskesmugling og kender heller intet til, at Mossø for Mangfoldighed skulle have deltaget i noget sådant,« siger et af gruppens medlemmer, Mia Rüntz-Jørgensen.

Østjyllands Politi oplyser, at sagen er videresendt til Sydøstjyllands Politi, som Skanderborg Kommune hører under.

Mossø for Mangfoldighed blev tidligere på året stiftet af borgere som et modsvar til det islamkritiske Mosbjerg Folkemøde, der nu tre år i træk har været afholdt ved Alken - flere end 200 mennesker fra hele landet deltog i det seneste Mosbjerg Folkemøde, hvor også tidligere formand for Trykkefrihedsselskabet Lars Hedegaard, Dansk Folkepartis Søren Krarup og tidligere medlem af English Defence League, Paul Weston, deltog.

Mossø for Mangfoldighed har op mod 40 navngivne medlemmer, og meningen med gruppen er at lave arrangementer på tværs af religion, nationalitet og politisk observans og at imødegå fremmedfrygt og fjendtlighed mod bestemte befolkningsgrupper og religioner, har den tidligere oplyst til Århus Stiftstidende.

Fem af medlemmerne modtog kort efter opstarten i sommer anonyme dødstrusler per brev. Truslerne blev meldt til politiet, der fortsat efterforsker sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efter en måned med krav om mundbind: Så mange kunder er blevet afvist af Midttrafik

Aarhus For abonnenter

Topledelsen på ældreområdet får benhård kritik: Men rådmand føler sig ikke ramt

Annonce