Annonce
Aarhus

Grupper skabte uro i Aarhus V: Politiet fik anmeldelse om pistol

Onsdag opdagede en patrulje en gruppe på 20-30 mænd, der var forsamlet på Kappelvænget i Aarhus V. Efterfølgende blev der fundet en kniv i et buskads. Foto: Google Maps
Østjyllands Politi var i flere omgange kørt til det vestlige Aarhus onsdag i forbindelse med uroligheder.

AARHUS V: Mindre end et døgn efter at to yngre mænd var blevet skudt i benene i Trillegården, fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var set en pistol hos en større gruppe mænd på Ryhavevej i Aarhus V

Da patruljerne ankom til stedet, traf de syv-otte unge mænd, der var meget utilfredse med politiets tilstedeværelse. Nogle trak deres hættetrøjer helt op om ansigtet, og flere begyndte at råbe af betjentene og filme dem helt tæt på med deres mobiltelefoner. En 21-årig mand råbte højt direkte ind i hovedet på en betjent, og han blev anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

En 18-årig mand blev også anholdt, da han nægtede at trække hættetrøjen væk fra ansigtet og opførte sig aggressivt over for politiet. Han blev sigtet for at maskere sig og for at forstyrre den offentlige orden. En 20-årig mand blev ligeledes sigtet for at maskere sig. Politiet fandt ingen pistol på stedet.

Bare tre timer senere var der på ny optræk til uro i det vestlige Aarhus. Her opdagede en patrulje en gruppe på 20-30 mænd, der var forsamlet på Kappelvænget i Aarhus V. De virkede meget aggressive og var ikke videre imødekommende over for betjentene. Ingen af dem blev sigtet for noget, men en hundepatrulje fandt to knive i et buskads tæt på, hvor mændene havde forsamlet sig. Det var umiddelbart ikke muligt at knytte knivene til nogle af personerne.

Østjyllands Politi har fortsat øget fokus på området omkring Kappelvænget i Aarhus V, og den mobile politistation er torsdag igen til stede i området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF slog Horsens i tirsdags-test

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Aarhus For abonnenter

Omdiskuteret plejecenter skal forblive privat: Aarhus Kommune vil give firma flere år som boss i Bøgeskovhus

Annonce