Annonce
Sport

Guardiola om VAR-dom i uafgjort: Det er hårdt

Carl Recine/Ritzau Scanpix
Manchester City fik et sejrsmål annulleret i tillægstiden i uafgjort mod Tottenham i Premier League lørdag.

Manchester City-Manager måtte lørdag atter bøje sig for videodommersystemet (VAR) som afgørende i en hjemmekamp mod Tottenham.

I sidste sæson fik City annulleret en scoring sent, da Tottenham i stedet avancerede i Champions League, og lørdag var VAR på spil igen til sidst.

Her blev en scoring af Gabriel Jesus annulleret af VAR for hånd på bolden, og dermed endte kampen 2-2.

- Deja-vu. Det var det samme. Vi scorede til sidst, og VAR annullerede målet. Hvad skal jeg sige? Det er anden gang, at det sker. Det er hårdt, siger Josep Guardiola efter kampen ifølge AFP

Manchester City var dominerende gennem hele kampen og kom foran to gange, inden Tottenham udlignede til 1-1 og 2-2.

Dermed satte City to point til og er dermed to point efter Liverpool, som har maksimumpoint efter to kampe i denne sæson.

Hos Tottenham var manager Mauricio Pochettino anderledes begejstret, efter hvad der lignede et vundet point til gæsterne.

- Jeg elsker VAR. Jeg var ikke vild med det i første omgang, men nogle gange får man en fordel, ligesom vi gjorde i Champions League.

- Vi kan ikke stoppe den teknologiske udvikling. Det svært, fordi vi elsker fodbold som for 30 år siden, da det kun var dommerens beslutning. Der skete urimelige ting, men i løbet af en sæson udlignede det sig.

- Vi lever i en anden tid. Der er teknologi i fodbold, og det må vi acceptere. I dag kom det os til gode. Det vil også gå imod os, og så må vi acceptere det med ro og et smil, siger Pochettino ifølge Sky Sports.

VAR viste, at bolden ramte Aymeric Laporte på hånden.

Hvor man tidligere kunne diskutere en hånd eller arms placering, så trådte der nye fodboldregler i kraft fra denne sæson.

The International Football Association Board (Ifab), der forvalter fodboldloven, vedtog i marts flere regelændringer, som er trådt i kraft.

Det er blandt andet regler omkring afviklingen af straffespark og frispark, og når en spiller rammer bolden med hånden.

Tidligere skulle det være forsætligt, når en spiller ramte bolden med hånden, for at der skulle dømmes. Den regel er forsvundet, og rammer en spiller bolden uforsætligt nu, så skal der dømmes.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bilister skal ud på omvej: Veje i det vestlige Aarhus er også spærret mandag

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Aarhus

Heste på dybt vand: Vandmasserne ved Brabrand Sø tiltrak nysgerrige østjyder

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce