Annoncørbetalt indhold

Guide: Planlægning af begravelse i fire trin

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Når et dødsfald sker, er der altid fire trin, der skal gennemføres. Disse er afgørende for, at en begravelse kan planlægges.

Er du i tvivl om, hvordan du klarer dette, bør du læse med herunder, hvor du præsenteres for disse fire trin. Opgaverne, som de fire trin fører med sig, kan du enten selv klare eller du kan lade en bedemand om det.

Annonce

1. Den første beslutning

I forbindelse med et dødsfald er der flere ting, du skal tage stilling til. Som regel skal du tage stilling til følgende:

●       Skal afdøde afhentes på dødsstedet?

●       Er en obduktion nødvendig eller ønsket?

●       Er afdøde organdonor?

2. Papirarbejdet

På trods af, at det næppe er, hvad man har lyst til på dette tidspunkt, er der en række papirer, der skal være styr på. Har du valgt at bruge en bedemand, er det muligt at udlevere papirerne til ham eller hende.

Bruger du ikke en bedemand til denne del af arbejdet, skal du sørge for at:

●       Fremskaffe en dødsattest

●       Sende en dødsanmeldelse til kirkekontoret

●       Aflevere godkendelsesattest til begravelsesmyndigheden, når du får den fra kirkekontoret

3. Begravelseshandlingen

Når dødsanmeldelsen er blevet udfyldt, er det tid til selve begravelseshandlingen. Inden man når hertil, vil der dog være en række opgaver, der skal løses. Det gælder blandt andet for de følgende:

●       Aftale møde med en præst eller ceremonileder

●       Bestille en kiste og/eller urne

●       Bestille en dødsannonce

●       Fastsætte dato for kremering og urnenedsættelse

●       Invitere til mindehøjtidelighed

●       Bestille blomster

●       Anskaffe ligklæder

Ønsker man at holde en tale i forbindelse med begravelsen, skal man selvfølgelig også skrive denne.

Der er en stor del af de ovenstående opgaver, som en bedemand vil kunne hjælpe med. Ønsker man at udføre dem selv, er der dog også mulighed for dette. Det er en personlig vurdering, om man ønsker dette eller ej.

4. Valg af gravsted

Noget af det sidste, der skal gøres, inden selve begravelsen kan finde sted er, at man skal finde et gravsted til afdøde. Hvis familien i forvejen ejer et, hvor afdøde også skal begraves, er dette dog ikke nødvendigt.

Står du overfor at skulle vælge et gravsted, er der flere ting, der skal tages højde for. I denne forbindelse er det vigtigt at være bevidst om de følgende ting:

●       Hvilken type gravsted, du har brug for

●       Fredningstid samt vedligeholdelse

●       Prisen for det konkrete gravsted

Igen er der tale om et punkt, hvor en bedemand kan bistå, såfremt man ønsker dette.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.