Annoncørbetalt indhold

Guide: sådan handler du sikkert på nettet

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Det er efterhånden de færreste danskere, der kan leve uden en internetforbindelse. Internettet er blevet en integreret del af vores liv, når det kommer til alt fra den daglige kontakt til venner og familie og videre til at betale regninger og læse post fra det offentlige.


Annonce

Dertil bliver indkøb og shopping online også en større og større del af mange menneskers liv, for der kommer rigtig mange fordele med at købe varer online sammenlignet med indkøb i de fysiske butikker.


På nettet skal du ikke belemres med lange køer og aggressive ekspedienter, og så bliver det hele sendt direkte til din hoveddør, så du kan klare dine indkøb hjemme fra sofaen på en regnfuld mandag aften.


Derfor klarer du sikkert også mange af livets indkøb på nettet. Men selvom internettet giver et væld af muligheder og gør livet nemmer, når det kommer til onlinehandel, så er det ikke helt ufarligt at handle på nettet, hvis du ikke også tænker lidt over din sikkerhed på samme tid.


Men hvad kan du selv gøre for en mere sikker oplevelse, når du handler online? Det kan du læse mere om herunder.


1.     Beskyt dig mod hackere der forsøger at opsnappe dine data

Internettet er desværre fyldt med ondsindede mennesker, som venter på en mulighed for at stjæle uskyldige menneskers oplysninger. Og hvis du først får stjålet oplysninger om dit dankort, er du godt på vej mod ubehagelige overraskelser.


Derfor vælger mange at benytte sig af en VPN-service, da du ved brugen af en VPN beskytter dig selv og dine personlige data, når du handler på nettet.


En VPN-service er et program, du installerer på din computer eller din mobiltelefon, hvor den vil gøre din tilstedeværelse på internettet anonym, og hvor den vil beskyttet de data, du sender frem og tilbage mellem dig og en webshop.


Det gør en VPN-service ved at kryptere din internettrafik, så din IP-adresse ikke længere er tilgængelig for internetudbydere og eventuelle hackere, som måtte følge med i håb om at stjæle nogle af dine følsomme oplysninger.


Med en VPN-service er der således ingen, der kan følge med i din færden på internettet, fordi din VPN sender al din færden på nettet gennem en sikker server, der stilles til rådighed af din VPN-service, som sørger for at kryptere dine data på vejen.


Læs mere om VPN på vpnportalen.dk, hvor du også kan finde mere information om de andre fordele, som følger med at bruge en VPN-service i det daglige.


2.     Brug din sunde fornuft

Når du handler online, kan du ikke på samme måde stole på butikkerne på samme måde, som du kan, når du bevæger dig ned ad gågaden. Internettet er nemlig ikke kun fyldt med hackere, der forsøger at opsnappe dine personlige oplysninger – det er også fyldt med svindlere, som forsøger at sælge dig noget, som enten ikke eksisterer, eller som du aldrig kommer til at modtage.


Derfor skal du altid have de kritiske briller på, når du shopper online. Kig derfor grundigt på, om siden virker troværdig og lad være med at købe noget, hvis du finder siden det mindste mistænkelig.


Det kan du bl.a. afgøre ved at kigge på, om informationerne på siden er skrevet på et korrekt dansk, mens du også kan afsløre en svindelside ved at kigge på bl.a. handelsbetingelser for at se, om de er skrevet korrekt.


3.     Kig på anmeldelser

Andre kunders oplevelser med en webshop er altid guld værd. Derfor er det altid en god idé at læse anmeldelser om den hjemmeside, som du overveje at handle med, inden du køber noget.


Det kan du gøre ved at søge på webshoppens navn på Google. Hvis siden er en ægte webshop, vil du finde anmeldelser, når du søger på Google. Her kan du starte med at klikke dig ind på Trustpilot.dk, som er en dansk side, der giver et pålideligt forum for anmeldelser af webshops.


Du skal dog være opmærksom på, at falske webshops kan finde på at lave falske anmeldelser af deres egne webshops. Så husk også her at have et kritisk øje med, når du læser anmeldelser.


4.     Sikker betaling?

Betaling af varer på en webshop er det mest kritiske sted i en online shopping-oplevelse. Det er her, du skal indtaste oplysningerne fra dit betalingskort, og det er derfor rigtig vigtigt, at du er ekstra opmærksom netop her.


Her er det først og fremmeste vigtigt at kigge på, om de data, du indtaster på siden, bliver sendt krypteret eller ej. Det gør du ved at kigge op på adresselinjen på din skærm, hvor du kan se en lille hængelås til venstre, som enten er grøn eller gul. Hængelåsen i adresselinjen betyder, at dine kortoplysninger sendes krypteret, så hvis du ikke kan se en hængelås, betyder det, at dine oplysninger er i fare for at blive opsnappet på vejen.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.