Annonce
Rejser

Guide til gode vandreruter på Mallorca

På vandreruterne i bjergene eller langs kysten kommer man langt væk fra de turistede steder på Mallorca og opdager helt sikkert nye sider af den ø, man troede, at man kendte ud og ind. Foto: Tolo Balaguer

Tusinder af danskere kan med en vis ret hævde, at de kender Mallorca ud og ind. Og måske så alligevel ikke. For begiver man sig til fods ud i de mere øde områder, får man oplevelser, som man ikke får på bil- eller busture rundt på øen.

Mallorcas officielle turistråd har for nylig udgivet en ny guide til vandring og i øvrigt også en om gastronomi. Vandreguiden henvender sig til både familier på korte ture og erfarne vandrere, som måske endda vil overnatte på refugios - små og enkle steder, der ligger med en dagsvandrings afstand mellem hinanden. Der er få sengepladser, og de er populære, så book god tid i forvejen.

En af de længere vandreruter er Pedra en Sec - cirka 100 kilometer af den er skiltet. Den går gennem store dele af Tramuntana-bjergkæden, og man kommer gennem små bjergbyer, der ser ud, som de har gjort i hundredvis af år.

De fleste ved, at Mallorca har vidunderlige kyststrækninger, men på bilture kommer man ikke nødvendigvis tæt på dem. Det gør man på nogle af vandreruterne, hvor man kan tage en dukkert fra en sandstrand, men også beundre rå klipper og skjulte grotter.

På kystvandring kommer man også forbi nogle af de gamle forsvarstårne fra det 16. og 17. århundrede. Hvert tårn er placeret, så der er visuel kontakt til det næste, uanset om man kigger til den ene eller anden side. Med røg om dagen og ild om natten kunne man advare mod mulige trusler. 50 af de oprindelige 84 tårne eksisterer stadig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Så kom AGF på tavlen i mesterskabsspillet: Energien var tilbage, men det rakte kun til 2-2 mod Brøndby

Annonce