Annonce
Byudvikling

Guldskin over Vesterbro Torv: Spektakulært byggeri er færdigt og alt er allerede udlejet

Guldhuset er bygget færdig - og trods skiltet er alt allerede udlejet. Foto: Henrik Lund
Sidste hånd er lagt på Guldhuset på hjørnet mellem Vesterbro Torv og Vester Allé. Interessen for at bo i den gyldne ejendom har været stor, fortæller direktør i Go'Bolig Christina Frost.

AARHUS: I de seneste to år har århusianere, der har haft deres gang på og omkring Vesterbro Torv, kunnet følge med i et af de mest spektakulære byggerier, der nogensinde er opført i Aarhus.

Guldhuset på hjørnet af Vesterbro Torv og Vester Allé er nu helt færdigbygget og ejendommen giver i forårssolen for alvor guldskin over det gamle torv. Det guldbelagte nybyggeri er ejet af Koncenton og huser boliger fordelt i syv etager, herunder penthouselejligheder øverst med kig udover det summende bytorv.

Byggeriet er opført af bygherre og totalrådgiver Tækker Group.

Annonce

- Guldhuset fuldender det før lidt tomme og anonyme hjørne på Vesterbro Torv, og med de bølgende former og karakteristiske ydre bidrager det til at løfte torvet og give århusianerne noget iøjnefaldende arkitektur at kigge på, forklarer Simon Bang, bygningskonstruktør hos Tækker Rådgivende Ingeniører i en pressemeddelelse.

Julien de Smedt fra JDS Architects har tegnet ejendommen og fortæller, at byggeriet er skabt til dels at puste nyt liv i det århusianske torv, dels at skabe sammenhæng til nabobygningerne.

- Den gyldne facade har en varm, kobberfarvet undertone, som spiller sammen med nabobygningernes røde mursten. Det understøtter den overordnede idé om at forbinde Guldhuset til de omkringliggende byggerier og skabe samhørighed, men uden at gengive deres stil. For bygningen er samtidig designet til at differentiere sig og bibringe sin egen karakteristiske stil til området, siger arkitekten.

Masser af dagslys

Med altanerne er der skabt en åben arkitektur ud mod bylivet, og med de store vinduespartier er formålet at invitere så meget dagslys som muligt ind i bygningen.

- På den måde er altaner og vinduer med til at forbinde ude med inde og udvide det indendørs rum, forklarer Julien de Smedt om facaden, hvor det store glasareal og de smalle vinduesrammer sikrer et optimalt lysindfald.

Selvom banneret siger 'til leje', er der ikke noget at komme efter. I Guldhuset er alle 32 lejligheder udlejet. Foto: Henrik Lund

Rammerne på vinduerne er desuden specialfarvede med en brunlig nuance, der matcher facaden og det ønskede udtryk.

Ejendommens vinduer er dog ikke bare valgt med omtanke for lysindfald og arkitektur. Vinduerne er også udstyret med lydsluser, som er bygget ind i konstruktionen og som skruer ned for støjgener, så støjen på den trafikerede adresse ikke er til for stor gene for beboerne.

I forbindelse med byrådets behandling af byggeriet, var der stor uenighed om Guldhuset. Mens Enhedslisten gav udtryk at ejendommen var for voldsom - både i højden, i volumen og i den måde, det forholder sig på i forhold til omgivelserne, så sammenlignede den konservative Steen Stavnsbo projektet med Gaudis bygninger i Barcelona.

Annonce

Galt eller genialt?

Guldhuset mødte ikke bare modstand i byrådet - også på de sociale medier har der i forbindelse med byggeriet være masser af barske kommentarer til den markante ejendom på Vesterbro Torv.


Det er min opfattelse, at mange synes, at det er spændende at bo i så flot en ejendom.

Christina Frost, direktør i Go'Bolig


De delte meninger om ejendommens visuelle udtryk, er dog ikke noget, som har påvirket udlejningen af ejendommens 32 lejligheder.

Lejlighederne spænder i størrelse fra tre til seks værelser og der har være så stor rift om at kunne rykke ind i guldklumpen, at Go'Bolig, der har stået for udlejningen melder om alt udlejet i det gyldne hus.

Fra Vester Allé er det tydeligt, at Guldhuset har masser af former og kurver. Foto: Henrik Lund

Og det gik ret hurtigt, fortæller direktør i Go'Bolig Christina Frost.

- Det har været let at leje dem ud. Vesterbro Torv er jo et attraktivt område, siger hun.

Og den gyldne facade har kun gjort interessen større.

- Det er min opfattelse, at mange synes, at det er spændende at bo i så flot en ejendom, lyder hendes vurdering.

Selvom der bliver bygget på livet løs i Aarhus, kommer der nok også til at gå mange år, før der skyder et lige så spektakulært byggeri op.

Nu er det som bekendt ikke alt der glimter, der er guld, og der er garanteret meget delte meninger om Guldhuset på Vesterbro Torv, men hvad synes du?

Annonce
AGF For abonnenter

Det var en uskøn AGF-sejr i en skøn kulisse, og den slags fungerer bare i Aarhus

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

David Nielsen jubler over sprudlende AGF: - For mig handler fodbold om andet end at score mål

Byudvikling For abonnenter

Video: Kom med indenfor i de dyreste lejligheder med panoramaudsigt i Nicolinehus på Aarhus Ø

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn på vej

AGF

Sejr foran 19.000 tilskuere: AGF nærmer sig top seks efter sejr over AaB

AGF

Kaos under AGF-kamp: Tusinder med billet får besked på at gå i Tivoli i stedet - tilskuere er rasende

AGF For abonnenter

Stort portræt: Yann Bissecks potentiale kender ingen grænser, men han forbereder sig allerede på et liv efter fodbolden

Byudvikling

Nyt tårn i seks etager skal være vartegn for Viby: Borgere er bekymret for, om det er for højt

Alarm 112

11 personer tiltalt i omfattende narkosag: Politiet afslørede  stor amfetamin-fabrik

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Aarhus

Gratis parkering: Her kan elbilejere parkere gratis i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Marianne og Peter har parkinson og bokser for livskvalitet: - Først var det en lettelse at få en diagnose - så kom chokket

Alarm 112

Proptrækker var våben: 49-årig mand stak ud efter rival og er sigtet for grov vold

Annonce