Annonce
Byudvikling

Guldskin over Vesterbro Torv: Spektakulært byggeri er færdigt og alt er allerede udlejet

Guldhuset er bygget færdig - og trods skiltet er alt allerede udlejet. Foto: Henrik Lund
Sidste hånd er lagt på Guldhuset på hjørnet mellem Vesterbro Torv og Vester Allé. Interessen for at bo i den gyldne ejendom har været stor, fortæller direktør i Go'Bolig Christina Frost.

AARHUS: I de seneste to år har århusianere, der har haft deres gang på og omkring Vesterbro Torv, kunnet følge med i et af de mest spektakulære byggerier, der nogensinde er opført i Aarhus.

Guldhuset på hjørnet af Vesterbro Torv og Vester Allé er nu helt færdigbygget og ejendommen giver i forårssolen for alvor guldskin over det gamle torv. Det guldbelagte nybyggeri er ejet af Koncenton og huser boliger fordelt i syv etager, herunder penthouselejligheder øverst med kig udover det summende bytorv.

Byggeriet er opført af bygherre og totalrådgiver Tækker Group.

- Guldhuset fuldender det før lidt tomme og anonyme hjørne på Vesterbro Torv, og med de bølgende former og karakteristiske ydre bidrager det til at løfte torvet og give århusianerne noget iøjnefaldende arkitektur at kigge på, forklarer Simon Bang, bygningskonstruktør hos Tækker Rådgivende Ingeniører i en pressemeddelelse.

Julien de Smedt fra JDS Architects har tegnet ejendommen og fortæller, at byggeriet er skabt til dels at puste nyt liv i det århusianske torv, dels at skabe sammenhæng til nabobygningerne.

- Den gyldne facade har en varm, kobberfarvet undertone, som spiller sammen med nabobygningernes røde mursten. Det understøtter den overordnede idé om at forbinde Guldhuset til de omkringliggende byggerier og skabe samhørighed, men uden at gengive deres stil. For bygningen er samtidig designet til at differentiere sig og bibringe sin egen karakteristiske stil til området, siger arkitekten.

Annonce

Masser af dagslys

Med altanerne er der skabt en åben arkitektur ud mod bylivet, og med de store vinduespartier er formålet at invitere så meget dagslys som muligt ind i bygningen.

- På den måde er altaner og vinduer med til at forbinde ude med inde og udvide det indendørs rum, forklarer Julien de Smedt om facaden, hvor det store glasareal og de smalle vinduesrammer sikrer et optimalt lysindfald.

Selvom banneret siger 'til leje', er der ikke noget at komme efter. I Guldhuset er alle 32 lejligheder udlejet. Foto: Henrik Lund

Rammerne på vinduerne er desuden specialfarvede med en brunlig nuance, der matcher facaden og det ønskede udtryk.

Ejendommens vinduer er dog ikke bare valgt med omtanke for lysindfald og arkitektur. Vinduerne er også udstyret med lydsluser, som er bygget ind i konstruktionen og som skruer ned for støjgener, så støjen på den trafikerede adresse ikke er til for stor gene for beboerne.

I forbindelse med byrådets behandling af byggeriet, var der stor uenighed om Guldhuset. Mens Enhedslisten gav udtryk at ejendommen var for voldsom - både i højden, i volumen og i den måde, det forholder sig på i forhold til omgivelserne, så sammenlignede den konservative Steen Stavnsbo projektet med Gaudis bygninger i Barcelona.

Annonce

Galt eller genialt?

Guldhuset mødte ikke bare modstand i byrådet - også på de sociale medier har der i forbindelse med byggeriet være masser af barske kommentarer til den markante ejendom på Vesterbro Torv.


Det er min opfattelse, at mange synes, at det er spændende at bo i så flot en ejendom.

Christina Frost, direktør i Go'Bolig


De delte meninger om ejendommens visuelle udtryk, er dog ikke noget, som har påvirket udlejningen af ejendommens 32 lejligheder.

Lejlighederne spænder i størrelse fra tre til seks værelser og der har være så stor rift om at kunne rykke ind i guldklumpen, at Go'Bolig, der har stået for udlejningen melder om alt udlejet i det gyldne hus.

Fra Vester Allé er det tydeligt, at Guldhuset har masser af former og kurver. Foto: Henrik Lund

Og det gik ret hurtigt, fortæller direktør i Go'Bolig Christina Frost.

- Det har været let at leje dem ud. Vesterbro Torv er jo et attraktivt område, siger hun.

Og den gyldne facade har kun gjort interessen større.

- Det er min opfattelse, at mange synes, at det er spændende at bo i så flot en ejendom, lyder hendes vurdering.

Selvom der bliver bygget på livet løs i Aarhus, kommer der nok også til at gå mange år, før der skyder et lige så spektakulært byggeri op.

Nu er det som bekendt ikke alt der glimter, der er guld, og der er garanteret meget delte meninger om Guldhuset på Vesterbro Torv, men hvad synes du?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Efter mareridtsuge: Sådan kommer AGF tilbage på sporet

AGF

Schouby om ny sportschef: Vigtigste opgave bliver at købe nye spillere og trimme truppen

Danmark For abonnenter

Runes knogler er skrøbelige som glas

Aarhus For abonnenter

Coronaen afsporede rejsebranchen: Men nu er der håb for sommerferien

Annonce