Annonce
Aarhus

Gult, blåt, rødt: Gellerup gør klar til et nyt gavlmaleri

Det gule gavlmaleri hænger der stadig. Foto: Flemming Krogh
Et af de ikoniske malerier fra 1980'erne er taget ned, et andet hænger stadig, og et nyt er på vej.
Annonce

AARHUS: Mens beboerne i Gellerup kæmper for at bevare to gavlmalerier, der er malet i 1980'erne, går de snart i gang med at skabe endnu et.

Et af de to gavlmalerier, et blå, er taget ned, og planen er, at det skal op på en anden gavl. Det gule hænger stadig på sin plads.

Kunstneren Thomas Kruse, der også lavede de gamle gavlmalerier, står i spidsen for det kommende værk.

- Vi har søgt støtte i en pulje under kulturmidler i Gellerup, så vi kan stille med en skitse til nyt gavlmaleri til Blok 7. Beboerne skal skabe værket, og arbejdet begynder søndag 17. november kl. 13-16 i Gellerup Museum, Gudrunsvej 16, og jeg er spændt på at se, hvem og hvor mange der dukker op, siger Thomas Kruse.

Blokkene 5 og 6 i Gellerup skal renoveres, men på grund af en ny helhedsplan er det udskudt et år.

- Der er oprindelig lavet tre skitser til gavlmalerier, lidt firkantet sagt en rød, en gul og en blå. Den gule og den blå er dem, der allerede er lavet og har siddet på gavlene i mange år. Den røde udgave skal laves nu, siger Helle Hansen, der er beboerformand.

- Da det røde gavlmaleri skulle laves dengang, var pengene sluppet op. Derfor blev det aldrig til noget. Men skitserne har jeg endnu. Det er en slags røntgenbillede af livet på trapperne og i lejlighederne i et højhus, poetisk og varmt. Når værket er færdigt, skal det sættes op på en gavl med tre-fire vindueshuller. Undervejs vil vi bearbejde værket, så der bliver plads til vinduerne, og det er muligt, siger Thomas Kruse.

Baggrunden for malerierne var stigende opmærksomhed over for kunst og kultur som omdrejningspunkt i socialt arbejde, miljøarbejde og beboerarbejde, siger Thomas Kruse.

Her begynder det

Arbejdet med det kommende gavlmaleri begynder søndag 17. november kl. 13-16 i Gellerup Museum, Gudrunsvej 16, under ledelse af Thomas Kruse.

Det blå gavlmaleri er pillet ned og venter på at komme op senere. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgmester til rådmand: Træk selv fogedforbud tilbage i plejesag

Aarhus

Rådmand vil droppe fogedforbuddet mod dokumentar: Samtidig trækkes politianmeldelsen af TV2 tilbage

AGF For abonnenter

Bagkanten: Hvem når bolden først? AGF står formmæssigt stærkest inden 'sølvfinale' i Parken

Annonce