Annonce
Aarhus

Gulvvarme sikrer tørre sko på Strøget

Sneen er kommet, men på Strøgets gågade har gulvvarmen smeltet den, så vi kan gå tørskoet. Foto: Jens Thaysen

Varme under fliserne på Strøget får kunder til at undre sig over, at sneen smelter af sig selv.

Mens folk i andre byer må vade i sne på deres lokale strøg, er det intet problem i Århus. Forklaring: Der er varme i gulvet.

»Det sker, at udenbys kunder undrende spørger, hvordan vi kan holde Strøget næsten snefrit,« siger formanden for Foreningen Strøget, skotøjshandler Lars Svendsen fra Paw Sko.

»Sneen skal komme i kolossale mængder, hvis den bliver liggende. Ellers bliver den smeltet af varmen fra de rør, der ligger under fliserne i Ryesgade og Søndergade,« siger Svendsen.

Varmerørene har ligget under Søndergade i omkring 30 år, og Ryesgade kom med for nogle år siden, da gaden blev renoveret.

»Og det er ikke spild eller frås, for vandet i rørene er returvand fra fjernvarmen. Det har været brugt i husene og er på vej tilbage for at blive varmet op på ny på Studstrupværket,« siger Lars Svendsen.

I enkelte mindre områder af gaderne virker varmerørene ikke så effektivt som andre steder, pudsigt nok ud for Lars Svendsens forretning.

»Men vi har en aftale med kommunen om en ekstra rydning, hvis det bliver for slemt,« siger han.

Husejerne, som nogle gange også ejer butikkerne, betaler for opvarmningen, ligesom de skal sørge for rengøring af gaden. Det klarer kommunen for dem mod betaling.

»Der bliver fejet hver morgen kl. 5 og desuden en-to gange om dagen, alt efter behov,« siger Lars Svendsen.

»Derfor kan vi have et nogenlunde pænt strøg. Det med opvarmningen har århusianerne vænnet sig til, så for dem er det en selvfølge, at man går tørskoet på Strøget.«

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Påkørt betjent opereret i hjernen: Han er stadig i livskritisk tilstand

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Annonce