Annonce
Aarhus

Gummilister skal reducere problemet

To tog - samme resultat: Alice Carlsen kan ikke komme med fra Tranbjerg Station. Nye gummilister på togene vil hjælpe en smule på problemet, men ikke fjerne det. Foto: Jens Thaysen
Annonce

ØSTJYLLAND: En stor del af Aarhus Letbanes tog, de såkaldte Tango-tog, skal nu forsynes med gummilister, som vil reducere "gabet" mellem perron og letbanetog med 3,5 centimenter.

Lignende gummilister er allerede monteret på den togtype, som fortrinsvis kører inde i byen, Variobahn-togene.

Gummilisterne vil ikke fjerne problemerne. Men de vil i sagens natur gøre "gabet " en smule mindre.

Så spørgsmålet er: Hvorfor har Aarhus Letbane ikke for lang tid siden fået forsynet Tango-togene, der især skal køre på de lange strækninger til Odder og Grenaa, med gummilister?

Der har, skulle man mene, været rigelig ventetid til at få klaret den operation.

I et skriftligt svar til avisen forklarer Aarhus Letbane, at man allerede havde søgt om godkendelse af Tango-togene, da man blev klar over, at der var problemer med for stor afstand mellem tog og perron.

Monteringen af gummilisterne kræver en ny godkendelse af Tango-togene, og en sådan kan ifølge Aarhus Letbane tage op til to måneder.

Annonce

En god forklaring?

- For ikke at forsinke åbningen (af strækningen til Odder, red.) yderligere, har Aarhus Letbane derfor valgt at indlede driften med en flåde af letbanetog, hvor den ene type - Variobahn - allerede har lister monteret, mens den anden - Tango - vil få dem efterfølgende, skriver Aarhus Letbane i svaret til avisen.

Altså ville man ikke risikere at udskyde jomfruturen til Odder yderligere for at få gummilisterne monteret.

Er det en god forklaring?

Tja, det kan vel godt undre lidt, at letbanens ingeniører først op til den endelige godkendelse i år bliver klar over, at der vil opstå et problem med for stor afstand mellem perron og tog. Med den konsekvens, at letbanen ikke kan nå et få godkendt Tango-togene med gummilisterne.

Men lad os fokusere på det primære:

Aarhus Letbane forventer, at alle letbanetog vil have gummilister i løbet af efteråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Motorvejsulykke skete under overhaling: En er fortsat alvorligt kvæstet

Aarhus For abonnenter

Havneforening med nødråb: Spær p-pladser af for gæster på Aarhus Ø:

Annonce