Annonce
Navne

Gyldendal snupper ny topmand fra Det Kongelige Teater

Teaterchef på Det Kongelige Teater Morten Hesseldahl bliver ny administrerende direktør i Gyldendal. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix

Teaterchef Morten Hesseldahl er ny direktør i forlaget Gyldendal, hvor han erstatter afgående Stig Andersen.

Annonce

Gyldendal udnævner ny administrerende direktør. Det er Morten Hesseldahl, nuværende teaterchef i Det Kongelige Teater, skriver Gyldendal i en meddelelse. Morten Hesseldahl erstatter tidligere direktør Stig Andersen, der har tegnet Gyldendal siden 1999. Det blev dog i slutningen af 2017 meddelt, at Stig Andersen ville gå på pension.

- Jeg er meget glad for at få denne enestående lejlighed til at forvalte både Gyldendals arv og fremtid. Litteratur, læsning, sprog er altafgørende for udviklingen af vores samfund og for samværet mellem mennesker. Udfordringerne fra markedet og i større forstand fra den tid, vi lever i, gør, at vi måske skal tænke anderledes end tidligere, men det bør ikke forandre forlagets grundlæggende opgave: At udgive god, væsentlig og vigtig litteratur, skriver Morten Hesseldahl i meddelelsen. Han tiltræder sin stilling senest 1. maj.

Gyldendal er Danmarks klart største forlag og med et stiftelsesår i 1770 også et af de ældste. Morten Hesseldahl er dog langt fra uerfaren, når det kommer til store, danske kulturinstitutioner. Hans nuværende stilling som teaterchef på Det Kongelige Teater kom efter, at han i flere år var kulturdirektør i Danmarks Radio. Før det var han direktør for Dagbladet Information.

Ud over direktørposterne er Morten Hesseldahl medlem af bestyrelsen i Det Obelske Familiefond og Kungeliga Operan i Stockholm.

/ritzau

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Mindeord: Poul Hartvig Andersen

Debat

Festugen er ikke et must

Aarhus

Her er de seneste tal: Smittetrykket stiger igen i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Borgerlige partier sikrer festugen: Lad os ikke styre af frygt

Aarhus

Endnu en skoleelev er smittet med corona: 32 børn og seks medarbejdere sendt hjem

Annonce