Annonce
Indland

Gyllespreder-protest gav fuckfingre og kæmpe køkørsel ved overkørsel

Landmand Verner Kjærgaards store gyllespreder skabte køkørsel på vejene omkring Ribe med medfølgende fuckfingre og båthorn i bund, da han mandag morgen med sin traktor ville vise, hvad der sker på varde Hovedvej, når man lukker overkørsel 26 på Hillerup Markvej. Her er traktoren parkeret ved overkørsel 26 efter i lang tid at have kørt frem og tilbage på Varde Hovedvej. Foto: Kåre Welinder

Lokal landmand skabte lang køkørsel på Varde Hovedvej med sin store gyllespreder i protest mod, at Banedanmark mandag starter med at nedlægge overkørsel 26 på Hillerup Markvej. Landmanden selv siger, det er en forsmag på, hvad der venter bilister i området.

Der var kø fra Hillerup Markvej nord for Ribe og helt ud på Ringvejsbroen syd for Ribe, da landmand Verner Kjærgaard mandag morgen i protest ville vise, hvad der sker med trafikken, når Banedanmark mandag efter planen påbegynder arbejdet med at nedlægge overkørsel 26 på Hillerup Markvej, så de lokale landmænd ikke kan komme frem og tilbage til deres marker på hver side af jernbanen.

Og hans demonstrative kørsel med sin enorme gyllevogn midt på Varde Hovedvej havde i den grad sin virkning.

- Jeg tror, der var 10 bilister, der gav mig fuckfingeren og flere havde hornet i bund, sagde Verner Kjærgaard, der med sin gyllespreder kørte frem og tilbage på Varde Hovedvej for at vise hvad der sker, når både køretøjer fra maskinstationer og lokale landmænd fremover skal helt ud på Varde Hovedvej frem for at holde sig på de mindre veje, som de gør i dag.

- Jeg gjorde det ikke for at genere nogen, og det er jeg ked af. Men det var simpelthen for at vise, hvad der kommer til at ske fremover, fortalte Verner Kjærgaard, da han havde parkeret sin store traktor med gyllespreder tæt på overkørsel 26, hvor en række borgere blokerede vejen, så entreprenøren Aarsleff ikke kunne komme i gang med arbejdet med at nedlægge overkørslen.

Lokale havde sat bander op og parkeret biler og traktorer for at forhindre Banedanmarks entreprenør i at udføre deres arbejde med at lukke overkørsel 26 på Hillerup Markvej. Mandag morgen var der dog stadig ingen tegn på, hvornår entreprenøren ville påbegynde arbejdet. Foto: Kåre Welinder

Sørgeligt

En af dem var landmand Knud Johnsen. Han havde været med til at opstille forhindringer i form af bander, biler med mere for at forhindre Aarsleff i at udføre deres arbejde og han håber, at protesten omkring overkørsel 26 kan inspirere andre borgere ved overskæringerne længere sydpå til at gøre noget lignende.

- Vi vil ikke have, at de lukker den, så vi står her igen i morgen, hvis det er det, der skal til. Vi håber det kan medvirke til, at man tager sagen op igen, for det er en 9 år gammel beslutning, der danner grundlag for dette her. Det er helt fra da man lavede udregninger for omfartsvejen, som man regnede med skulle ligge herude, og jeg synes det er sørgeligt, at det nu er kommet så vidt, siger Knud Johnsen, der sammen med de fem andre demonstranter ved overskæringen 26 også skulle svare på spørgsmål fra andre lokale, om de nu også tror, at de får noget ud af deres anstrengelser.

Og det tror de - ellers var de ikke gået i gang, lyder svaret fra Knud Johnsen, der i de første morgentimer ikke så nogen tegn på, at entreprenøren ville rykke ind og påbegynde arbejdet.

JydskeVestkysten var mandag morgen i kontakt med entreprenørfirmaet Aarsleff, men her havde man ingen kommentarer til, hvornår arbejdet med at lukke overkørsel 26 påbegyndes.

Der er ingen bomme for overkørsel 26, og dette ønsker både Esbjerg Kommune og de lokale i området frem for, at man helt lukker overskæringen. Foto: Kåre Welinder
Annonce
Erhverv For abonnenter

Sikkerhedsbrud hos Nets: Sven fik brev med nøglekort til en ukendt kvinde

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Stor interesse for nyt byggeri på Katrinebjerg: Halvdelen af lejlighederne er allerede reserveret

Aarhus For abonnenter

Saltchefen havde over 100 mand i sving: Derfor var torsdag en af de rigtig bøvlede vinterdage

Aarhus

Coronapas: Ansatte skal have det - politikerne får anbefaling

Sport

For første gang: Skanderborg Aarhus-stjernefrø udtaget til EM-bruttotrup

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Erhverv For abonnenter

Trodser corona: Lars Larsens århusianske milliardkæde leverer endnu et rekordresultat

Aarhus

Bekræftet: Aarhus tager hele viften af coronatiltag i brug

Alarm 112

En gruppe håndværkere blev hverdagens helte: Kom politi og brandvæsen i forkøbet

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Aarhus

Dagens corona-tal er godt nyt for Aarhus

Aarhus For abonnenter

Personalemangel presser plejen på nyt demensplejehjem: - Nogle gange er der flere vikarer end fastansatte

Alarm 112

Pludselig stod mistænkelig mand i kvindes lejlighed: Nu beder politiet folk være opmærksomme

Annonce