Annonce
Østjylland

Gylling rocker igen i 2020

Den hårde rock har gode kår i Gylling, så efter forårets succes med den første udgave af Hads Herred Rockfestival er datoen sat for endnu en hel dag med rock på sportspladsen. Arkivfoto: Morten Pape
Metal I Forsamlingshuset er klar med de første koncerter og en dato for endnu en omgang Hads Herred Rockfestival.

Gylling: Det var ikke ligefrem solen, der strålede over den første udgave af Hads Herred Rockfestival tilbage i maj-måned. Alligevel blev endags-festivalen på sportspladsen i Gylling så stor en succes, at 2020-udgaven allerede er planlagt.

- Den første festival gav så mange store smil på læberne hos både gæster, bands og arrangører, at vi har bestemt os for, at vi må gøre det igen, lyder det i en pressemeddelelse fra foreningen bag festivalen, Metal i Forsamlingshuset.

I 2020 er store bededag skiftet ud med fredag efter Kristi himmelfartsdag altså 22. maj.

Og man behøver ikke være bange for at skulle følge en eller anden form for feriekøreplan med de offentlige transportmidler. Der bliver nemlig hyret busser til at køre fra både Horsens og Aarhus og tilbage igen, så alle kan komme hjem selvom de har fået lidt mere end en enkelt øl i løbet af dagen.

Annonce

Metal i forsamlinghuset

Metal i Forsamlingshuset har selvfølgelig ikke tænkt sig at vente helt til maj måned næste år med at præsentere rockmusik for folket.

De første navne er også sat på til efterårets koncerter i forsamlingshuset.

28. september er det De Frigjorte, Wrath of Belial og Persecutor, der står for underholdningen, mens det 23. november er Crocell, Silhouette og Hellmaze, der spiller på scenen i forsamlingshuset.

Billetterne til såvel Metal I Forsamlingehuset, Hads Herred Rockfestival samt buskørsel til festivalen er sat til salg på www.odderbilletten.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Røver slap af sted med to halve 200-kronesedler: Nu er han efterlyst af politiet

Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Kulturrådmanden svarer igen: P-kaos på fiskerihavnen er ikke mit bord

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Annonce