Annonce
Østjylland

Gymnasieelever: Det er dødssygt at være derhjemme

1.g og 2.g på Odder Gymnasium må klare sig med virtuel undervisning, og det kan godt blive lidt monotont. Derfor nød Veronica Lauth Arnkil (t.v.), Mette Sneistrup og Line Lykke Jørgensen (t.h.) at være tilbage på en kort visit. Foto: Hans Jørgensen
Hvorfor må vi ikke komme tilbage? Elever fra Odder Gymnasium savner det sociale liv og forstår ikke, at de bliver holdt udenfor genåbningen. Virtuelle klassefester er bare ikke det samme - og kommer vi først tilbage efter sommerferien?

Odder: Øv, øv, øv. Eleverne i 1.g og 2.g bliver slet ikke nævnt, når statsminister Mette Frederiksen (S) holder pressemøder om, hvordan samfundet skal åbne. Men det er faktisk dødssygt at undvære det sociale liv på gymnasiet.

- Som gymnasieelev føler man sig meget glemt. Vi bliver slet ikke nævnt på pressemøderne. Jeg savner det sociale liv i et vist omfang, men jeg ser min kæreste og snakker med venner. Vi har forsøgt os med en virtuel klassefest, men det er svært. Du kan ikke have en samtale i gang med 28 på én gang. Faktisk er det mest synd for dem i 1.g, der ikke har nået at opbygge de samme sociale bånd, som vi har, siger Mette Sneistrup.

Hun går i 2.g på bioteklinjen på Odder Gymnasium. Da avisen tirsdag inviterede hende til at fortælle om sine oplevelser, var det første gang siden midten af marts, hun var inde på gymnasiet.

Annonce
Som gymnasieelev føler man sig rigtig meget glemt.

Mette Sneistrup

Har smugkigget forbi

Det samme gælder Line Lykke Jørgensen, 2.g samfundsfag og engelsk samt Veronica Lauth Arnkil, 2.g musiklinjen. Men de har faktisk savnet stedet så meget, at de ikke har kunnet holde sig helt væk.

- Det er mærkeligt at være her igen. Jeg har gået ture her forbi, siger Line Lykke Jørgensen.

- Og jeg er kørt herud nogle gange og har bare siddet på p-pladsen. Jeg har haft det virkelig svært. I starten var jeg bekymret og savnede mine venner. Det har jeg vænnet mig lidt til. Men det sociale betyder virkelig meget, fester og den slags. Men måske er det alligevel godt, at vi ikke kommer tilbage, for det sociale vil alligevel ikke være det samme. Og vi har planlagt en skovtur for hele klassen, vi deler os op, siger Veronica Lauth Arnkil.

Eleverne ved ikke, om de kommer tilbage på gymnasiet før sommerferien. Usikkerheden om fremtiden er irriterende, men de ved også godt, at Odder Gymnasium ikke kan melde noget ud. For gymnasiet ved heller ikke ret meget.

Føler sig udenfor

- Jeg føler, at vi ikke har været med i de beregninger, der er lavet for genåbningen. Det er en forkert prioritering, når en hel folkeskole kan være samlet ét sted, men ikke tre årgange på gymnasiet. Man føler sig lidt nedprioriteret. Smitterisikoen er mindre ved, at vi er her, end den er på en efterskole, mener Line Lykke Jørgensen.

Eleverne er blevet undervist virtuelt, og de har forskellige oplevelser med den del af studielivet.

- Det fungerer meget godt at arbejde hjemme. Der er noget, vi kan tage med fremover, at ansvaret for egen læring bliver lagt over på en selv. I gruppearbejde er det ofte få, der trækker læsset. Men jeg savner dialogen i klassen og den tætte kontakt til lærerne. Det er svært at lave noget projektorienteret derhjemme, især i biotek, og det bliver meget monotont at sidde foran skærmen. Jeg tror, at nogle årsprøver bliver det sidste før sommerferien. Det værste er, at vi ikke får informationer, så vi kan planlægge, mener Mette Sneistrup.

- Lærerne klarer det godt. Men normalt gør vi meget i gruppearbejde og det sociale, og virtuelt får vi ikke den dialog i klassen, som vi også lærer rigtigt meget af. Når man kommer på skolen, er det for at lære noget, derhjemme har man en lidt mere afslappet tilgang. Man mangler motivation, forklarer Line Lykke Jørgensen.

Ingen øl på stranden

Veronica Lauth Arnkil har det heller ikke godt med den virtuelle undervisning. Det duer ikke til musikfag, hvor eleverne mest sidder og arbejder med teori. Oven i det hele blev elevernes forårskoncert aflyst.

- Jeg savner rigtig meget at spille musik med mine klassekammerater, og teori er jeg ikke så god til. Det var ærgerligt med koncerten, det er jo også en særligt socialt arrangement. Jeg får ikke den gode sommer, jeg kunne ønske mig. Ingen øl på stranden med vennerne, og jeg skulle have været på Roskilde Festival. Uvisheden er det værste, siger hun.

Eleverne er ikke så bange for, at de selv skal blive smittede, men de er klar over, at de skal passe på. Ikke mindst af hensyn til, at de kan smitte andre.

- Jeg er mest bange for at give det videre, for mange i min periferi er i risikogruppen, siger Mette Sneistrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tæt trafik på Helgenæs skaber debat

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Forsvarer var bedst i tam præstation mod Randers

Annonce