Annonce
Østjylland

Gymnasieelever valgte at protestere

<p>Dem, der stemmer ja, går til venstre ... Som billedet tydeligt viser, valgte et stort flertal af eleverne på Odder Gymnasium at nedlægge undervisningen torsdag.</p>

Odder Gymnasium sluttede sig til den lange række af gymnasier landet over, der torsdag valgte at protestere mod potentielle besparelser.

369 stemte for og 19 imod, da eleverne på Odder Gymnasium torsdag morgen besluttede, om de skulle nedlægge undervisningen i en protest mod spareplaner for landets uddannelsesinstitutioner.

Det markante ja betød, at eleverne forhindrede deres lærere at forlade området ved lærerværelset. To mand på hver sin stol udgjorde en meget fredelig blokade, og Rasmus Eriknaur fra gymnasiets elevråd understregede, at blokaden ikke handlede om utilfredshed med hverken lærere eller ledelse - tværtimod.

»Vi er faktisk rigtig glade for vores lærere, og vi kan se, at spareplanerne sandsynligvis vil betyde, at vi får færre lærere, hvilket alt andet lige får en negativ betydning for både elever og naturligvis for lærerne,« sagde han og suppleredes af Rasmus Behr Skjelborg

Annonce

»Der er heller ikke ret meget tvivl om, at besparelserne vil få en negativ betydning for den mangfoldighed, der er med til at gøre Odder Gymnasium til så godt et sted at være elev,« konstaterede han.

Uden lærere ingen undervisning, men dermed var der ikke givet signal til en fridag for gymnasieleverne. Elevrådet havde arrangeret forskellige workshops, hvoraf en handlede om at skrive læserbreve og blive klogere på det finanslovsforslag, der kan udløse besparelser på ca. 8,7 mia. kr. over fire år på landets uddannelsesinstitutioner.

Nu kunne måske sidde tilbage med en mistanke om, at det store ja til at nedlægge undervisningen udsprang af et ønske om en lettere skoledag, men selv om han, naturligvis, ikke kunne afvise, at det var tilfældet, så lød vurderingen fra Rasmus Eriknaur på, at eleverne rent faktisk mente noget med aktionen.

»Jeg kan roligt sige, at vi har oplevet noget meget stærke reaktioner fra eleverne i forbindelse med spareplanerne. Det kan godt være, at mange af os har forladt Odder Gymnasium, når spareplanerne for alvor rammer, men dels tænker vi på de øvrige, og de kommende, elever, og dels vil spareplanerne jo også ramme de uddannelser, folk søger ind på efter gymnasietiden,« sagde Rasmus Eriknaur.

Efter afslutningen af de forskellige workshops slog en grupppe elever fra Odder Gymnasium følge med en gruppe lærere. Målet var Aarhus, hvor der torsdag eftermiddag var en større demonstration med de varslede besparelser.

Annonce
Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

AGF

David Nielsen hylder modstander efter pokalsejr: - Jeg får kuldegysninger over en fodboldklub som Frem

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Debat

Hørningskolen skal have nye rammer, men: Man sætter ikke en fod størrelse 43 ned i en sko størrelse 41

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Annonce