Annonce
Østjylland

Gymnasieelever valgte at protestere

<p>Dem, der stemmer ja, går til venstre ... Som billedet tydeligt viser, valgte et stort flertal af eleverne på Odder Gymnasium at nedlægge undervisningen torsdag.</p>

Odder Gymnasium sluttede sig til den lange række af gymnasier landet over, der torsdag valgte at protestere mod potentielle besparelser.

369 stemte for og 19 imod, da eleverne på Odder Gymnasium torsdag morgen besluttede, om de skulle nedlægge undervisningen i en protest mod spareplaner for landets uddannelsesinstitutioner.

Annonce

Det markante ja betød, at eleverne forhindrede deres lærere at forlade området ved lærerværelset. To mand på hver sin stol udgjorde en meget fredelig blokade, og Rasmus Eriknaur fra gymnasiets elevråd understregede, at blokaden ikke handlede om utilfredshed med hverken lærere eller ledelse - tværtimod.

»Vi er faktisk rigtig glade for vores lærere, og vi kan se, at spareplanerne sandsynligvis vil betyde, at vi får færre lærere, hvilket alt andet lige får en negativ betydning for både elever og naturligvis for lærerne,« sagde han og suppleredes af Rasmus Behr Skjelborg

»Der er heller ikke ret meget tvivl om, at besparelserne vil få en negativ betydning for den mangfoldighed, der er med til at gøre Odder Gymnasium til så godt et sted at være elev,« konstaterede han.

Uden lærere ingen undervisning, men dermed var der ikke givet signal til en fridag for gymnasieleverne. Elevrådet havde arrangeret forskellige workshops, hvoraf en handlede om at skrive læserbreve og blive klogere på det finanslovsforslag, der kan udløse besparelser på ca. 8,7 mia. kr. over fire år på landets uddannelsesinstitutioner.

Nu kunne måske sidde tilbage med en mistanke om, at det store ja til at nedlægge undervisningen udsprang af et ønske om en lettere skoledag, men selv om han, naturligvis, ikke kunne afvise, at det var tilfældet, så lød vurderingen fra Rasmus Eriknaur på, at eleverne rent faktisk mente noget med aktionen.

»Jeg kan roligt sige, at vi har oplevet noget meget stærke reaktioner fra eleverne i forbindelse med spareplanerne. Det kan godt være, at mange af os har forladt Odder Gymnasium, når spareplanerne for alvor rammer, men dels tænker vi på de øvrige, og de kommende, elever, og dels vil spareplanerne jo også ramme de uddannelser, folk søger ind på efter gymnasietiden,« sagde Rasmus Eriknaur.

Efter afslutningen af de forskellige workshops slog en grupppe elever fra Odder Gymnasium følge med en gruppe lærere. Målet var Aarhus, hvor der torsdag eftermiddag var en større demonstration med de varslede besparelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tyv med en sød tand: Kraftig bygget mand stjal en hel palle Blomme i Madeira

Aarhus

Efter drama på havnen: Turbåde indstiller al sejlads

Annonce