Annonce
Østjylland

Gymnasiet fortsætter sit vokseværk

Også i skoleåret 2016/17 vil Odder Gymnasium have syv nye klasser. 179 elever har nemlig søgt ind på gymnasiet.

I 2015 kunne Odder Gymnasium for første gang indlede et skoleår med hele syv klasser. Og det samme er tilfældet, når skoleåret 2016/17 læses i gang på den anden side af sommerferien.

»Vi har fået 179 primære ansøgere, hvilket for os er rigtig mange - men dog ikke lige så mange som i rekordåret sidste år, hvor vi fik 192 ansøgere,« fortæller en tilfreds rektor Lars Bluhme.

»Egentlig troede vi, at sidste års store søgning var en enlig svale, men det lader til, at vi har flytte overlæggeren opad. For nogle år siden lå vi stabilt sådan midt i 150'erne, men vi skal åbenbart og heldigvis vænne os til noget mere,« siger han.

Annonce

179 elever er for mange til seks klasser, men antallet åbner op for, at der kan optages endnu flere elever på Odder Gymnasium.

»Vi ved, at der typisk kommer nogle elever til, der i første omgang har valgt noget andet ens os. Der er også en mulighed for, at der kommer nogle elever, der ikke har fået plads på gymnasierne i det sydlige Aarhus. Og vi har plads til flere,« siger Lars Bluhme.

Det med »plads nok« er imidlertid en sandhed med modifikationer. For nuværende vil Odder Gymnasium nemlig ikke kunne rumme de 20 klasser, man kommer til at køre med i næste skoleår. Det er de fysiske rammer ganske enkelt til. Men det problem er løst.

»Når det nye skoleår begynder, er de moduler, der skal bruges i forbindelse med Campus Odder, færdigopsatte. Og jeg har booket tre lokaler, hvorved i har plads nok. Og ja, det betyder, at elever og lærere skal gå på en sti mellem gymnasiet og modulerne, men det klarer vi, og så må vi se, hvad der skal ske på sigt,« siger Lars Bluhme og fremhæver at Odder Gymnasiums tvungne ekspansion har flere positive sider.

»Rent økonomisk er det godt for os at få mange elever, det er ingen hemmelighed, selv om det selvfølgelig kræver ekstras ressourcer rent undervisningsmæssigt. Men den kendsgerning, at vi rykker over i de nye moduler sammen med Skanderborg-Odder Center for Uddannelse (handelsskolen, red.), betyder, at vi får fremmet integrationen mellem eleverne på de forskellige uddannelser. Og det er godt,« siger han.

Annonce
Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

AGF

David Nielsen hylder modstander efter pokalsejr: - Jeg får kuldegysninger over en fodboldklub som Frem

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Debat

Hørningskolen skal have nye rammer, men: Man sætter ikke en fod størrelse 43 ned i en sko størrelse 41

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Annonce