Annonce
Østjylland

Gymnasietrio bag idrætsintegration

<p>Volleyball var en af de idrætsgrene, der på Odder Gymnasium blev præsenteret for 10 flygtninge. Privatfoto</p>

Lørdag i pinsen var der mere weekendaktivitet end normalt på og omkring Odder Gymnasium.

Årsagen var et eksamensprojekt udtænkt af tre elever fra 3. G, nemlig Allan Ludvigsen, Kasper Carlsen og Jonas Carlsen. Trioen havde nemlig fået den idé at benytte idræt til et introducere 10 flygtninge i Odder Kommune til forskellige sportsgrene.

Annonce

»Det er jo et meget aktuelt emne, hvordan vi får flygtningene integreret, og vi tror på, at sport kan være en af vejene,« fortæller Allan Ludvigsen, der sammen med Kasper Carlsen og Jonas Carlsen tog kontakt til flere lokale idrætsforeningen, der meldte positivt tilbage og stillede med instruktører til lørdagsarrangementet.

Også Odder Kommune gav de tre gymnasielever en hjælpende hånd og formidlede kontakten til de tre flygtninge Muhammed, Abdel og Wahid, der hjalp med at kontakte andre flygtninge. Gymnasieeleverne var også i kontakt med flere tilbud til flygtninge, blandt andet Café Tal Dansk.

»Et eller andet sted havde vi nok håbet, at der var kommet mere end 10 flygtninge, men vi er alligevel glade for antallet,« siger Allan Ludvigsen.

De tre sportsgrene, der var på tapetet på Odder Gymnasium, var volleyball, fodbold og ultimate (frisbee), og der blev gået til den alle tre steder.

»Vi havde en rigtig, rigtig god dag, og vi håber, at vi har været medvirkende til, at flere flygtninge kommer ud i de lokale idrætsforeninger,« siger Allan Ludvigsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Sport

Pointtab nager Aarhus United-topscorer

Annonce